Erdoğan'dan kumpas itirafı

Ergenekon ve Balyoz tertipleri için ikinci "kumpas" itirafı da Başbakan Tayyip Erdoğan'dan geldi. Malatya mitingi dönüşü uçakta gazetecilere konuşan Erdoğan, "Ergenekon ve Balyoz davalarında paralel yapı görevini icra etti" dedi.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan, Malatya mitingi dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ergenekon ve Balyoz davalarındak, hukuksuzluklar için "paralel devlet" dediği cemaati suçladı.

Erdoğan, Ergenekon ve Balyoz tertiplerindeki hukuksuzluklar için "Katakulli olduğu çok açık" dedi.

Erdoğan, "Balyoz davasını alelacele hallettiler. Ergenekon’da halen gerekçeli karar hazırlanmadı. Burada bir katakulli olduğu çok açık. Bu davalarda haksızlığa uğrayan insanlar var. Çok ciddi sayıda tutuklu insan var. Bütün bu davalarda intikam hissiyle hareket ettiler. Kısacası paralel yapı bu davalarda görevini icra etti" dedi.

Öte yandan Erdoğan'ın Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüşmesinin ana gündemi de cemaat oldu. Erdoğan'ın Şerif'e Pencap Eyaleti’ndeki 23 cemaat okulunun kapatılması için talepte bulunduğu öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

'O evlere girmeyin' Gündem Baba Ataklı'ya son veda Gündem Türkiye tahliyelere kitlendi Gündem BDP ve HDP İmaralı'da Gündem