Yurt genelinde deprem tatbikatları yapıldı

17 Ağustos depreminin yıldönümü nedeniyle yurt genelinde deprem tatbikatları yapıldı. İstanbul'da deprem simülatöründe eğitim verildi.

Abone ol

"Sesimi duyan var mı?" Türkiye'yi acıya boğan 17 Ağustos 1999 depremi, hafızalara bu seslenişle kazındı. Deprem başta Kocaeli, Sakarya, Yalova ve İstanbul olmak üzere büyük yıkım ve can kaybına yol açtı. 17 Ağustos'un 21'inci yıldönümünde yurt genelinde tatbikatlar yapıldı. İstanbul'da yapılan tatbikatta deprem simülatörü kullanıldı. Deprem anında vatandaşların yapması gerekenler canlandırıldı.

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, önlem almanın ve depremle yaşamayı öğrenmenin önemini vurguladı.

Tatbikatın yanısıra depremle ilgili bir sunum yapıldı.

Ankara'daki tatbikata yaklaşık 120 personel katıldı. Yenimahalle'de gerçekleşen tatbikatta arama kurtarma ekipleri enkaz altında kalanları aradı.

Tatbikatın ardından 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

İzmir'deki tatbikatta ise senaryo gereği Kahramanmaraş'ta 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 85 personel, evlerinden alınarak senaryo gereği oluşturulan deprem bölgesine götürüldü.

Adana'daki tatbikata ise 104 görevli kadıldı. Senaryoya göre bazı vatandaşlar evin enkazında, bazıları ise yüksek binalarda mahsur kaldı. Bir fabrikada ise kimyasal sızıntı meydana geldi.

Özel giysiler giyen ekipler kimyasal sızıntı oluşan fabrikada temizlik çalışması yaptı. 3 operasyonu aynı anda yapan ekipler tatbikatı başarıyla tamamladı.

ulusal.com.tr

Marmara Depremi'nin 21. yılı Yurt Tarımsal Üretimin Bölgeye Katkıları Neler? Yurt 17 Ağustos'ta batan şehre daldılar Yurt Karadeniz'de bal bereketi Yurt