Skandal! Makine Mühendisleri 1 Eylül'de denetime gitti ancak...

10 işçinin hayatını kaybettiği rezidans cinayetinden 1 hafta önce, şantiyeye denetim için giden Makina Mühendisleri Odası yetkililerinin Torunlar İnşaat tarafından şantiyeye almadığı ortaya çıktı. Açıklamayı Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Sekreteri Cenk Cihangir yaptı. Cihangir, "2. denetim yapılamadığı için durdurulması gereken ekipmanlar da çalıştırılmaya devam etmiş" dedi.

Abone ol

10 işçinin canına mal olan asansör faciasından 1 hafta önce Torunlar İnşaat, alanda denetim yapmaya giden Makina Mühendisleri Odası yetkililerini şantiyeye almadı.

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Sekreteri Cenk Cihangir, 1 Eylül'de ekipmanları incelemek için şantiyeye gittiklerini ancak içeri alınmadıklarını açıkladı.

Firma yetkilileri "Gerekli hazırlıklar yapılmadı" gerekçesiyle geri çevirdi.

Mühendisleri şantiyeye sokmayan Torunlar inşaat, denetim yapılmayan asansör dahil bütün ekipmanları da durdurması gerekirken çalıştırmaya devam etti.

Haber: Oğuz Polatbilek

Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

O inşaatta kimse kalmadı Gündem 1 PKK'lı teslim oldu! Gündem Obama'dan IŞİD planı Gündem İnce'den Kılıçdaroğlu'na çok sert sözler Gündem