''F Tipi savcıların verdikleri kararlar incelenmeli''

Çalıntı sorularla 3 yıl boyunca hakim ve savcılık yapan isimlerin mesleklerinden sonra şimdi de verdikleri kararlar tartışılmaya başlandı. Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Tahir Köse, HSYK'nın görevden aldığı kopyacı hakim ve savcıların verdikleri kararların yok sayılması gerektiğini söyledi. Köse, 37 hakim ve savcı için “sahte” değerlendirmesinde bulundu.

Abone ol

3 yıl önce yapılan hakimlik ve savcılık sınavında çalıntı sorularla göreve gelen 37 F Tipi hakim ve savcı meslekten ihraç edildi. Peki söz konusu hakim ve savcıların verdikleri kararlar ne olacak?

Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Tahir Köse, HSYK’nın 37 F tipi hakim ve savcının meslekten ihraç etme kararının yeterli olmadığını söyledi.

Köse, HSYK’nın söz konusu hakim ve savcılarla ilgili verdiği ihraç kararını olgunlaştırarak bu hakim ve savcıların davalarını da incelemesi gerektiğini belirtti.

Eski Bakan Köse, kopyacı F tipi hakim ve savcının baktığı davalarda sanık koltuğunda oturanlar için de itiraz hakkının doğduğunu vurguladı.

Çağla Atlı Akkuşulusalkanal.com.tr

Atina, Brüksel'e kilitlendi Gündem Halkalı saldırısı davasında tutuklu kalmadı Gündem Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'den çarpıcı koalisyon açıklaması Gündem Demirtaş önceliğini açıkladı Gündem