Suriye ordusu Türkiye sınırını denetim altına almak için ilerliyor

Suriye ordusu Türkiye sınırını denetim altına almak için kuzeye doğru ilerliyor

Abone ol

Suriye Ordusu 36. paralelden Türkiye sınırına doğru yaklaşıyor. Ordu birlikleri Zehra ve Nubul kuşatmasını kırıp kuzeye doğru ilerleyerek Mayer bölgesini ele geçirdi. Sırada Azez'in güneyinde kalan Tel Rifat kasabası var. Halep şehir merkezindeki gruplar için ise çember iyice daraldı. Ulusal Kanal Suriye temsilcisi Mehmet Kıvanç'ın görüntüleri ile Suriye'deki son durum...

Suriye Ordusu silahlı grupların hesaplarını Halep operasyonuyla alt üst etti. Nusra Cephesi ve diğer gruplar ile çarpışan ordu Azez hattına girdi.

Ordu birlikleri Zehra ve Nubul’u kurtararak silahlı grupların Türkiye sınırından Halep'in kuzey doğu kırsalına silah, mühimmat, enerji ve militan akışı için kullandığı ikmal hatlarını büyük oranda kesti.

Böylece hem Halep'in merkezindeki silahlı gruplar hem de İdlib’i elinde tutan Fetih Ordusu önemli bir mevzi kaybetti. Halep şehir merkezindeki gruplar için çember iyice daraldı.

Suriye Ordusu Zehra ve Nubul operasyonunu doğu-batı yatay ekseninde gerçekleştirdi. 4 yıldır kuşatma altında tutulan bölgeler kurtulduktan sonra Ordunun operasyon çizgizi kuzey güney eksenine oturdu.

Ordu birlikleri yüzünü Türkiye sınırına dönerek Zehra beldesinin kuzey doğusundaki Mayer kasabasını silahlı gruplardan temizledi. Mayer’den sonraki stratejik hedefin Azez güneyindeki Tal Rifat kasabası olduğu belirtiliyor.

Suriye Ordusu kuzey kırsaldaki El Babily çiftliklerini de kontrolü altına aldı. Ayrıca 2012 yılında ÖSO’nun denetimine giren Halep – Antep karayolunun bir kısmı Suriye Ordusu’nun tarafından kurtarıldı.

Suriye Ordusu ülkenin güney sınırlarında da yarma ve kuşatma operasyonlarını sürdürüyor. Deraa’da Şeyh Miskin’in ardından Ataman bölgesi de Suriye Ordusu’nun kontrolüne geçti. Böylece Ordu güneyde yolların kesişim noktası olan bir yerleşim birimini daha kurtarmış oldu.

Bununla birlikte Humus kırsalının Telbise ve Resten bölgelerinden 133 kişi silahlarıyla birlikte Suriye Ordusu’na teslim oldu.

Mehmet Kıvanç/ Suriye

ulusalkanal.com.tr

İran yeni turbo motorunu üretti Dünya Gerilimi tırmandıracak Suudi Arabistan açıklaması Dünya Tayvan’daki depremde ölü sayısı 23’e yükseldi Dünya Kuzey Kore uzun menzilli füze fırlattı Dünya