TÜİK: Opera ve bale seyircisi son 3 yılın en düşük seviyesinde

Geçen yıla göre opera ve baleyi takip eden izleyici sayısı son üç yılın en düşük seviyesine geriledi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre opera ve bale seyirci sayısı bir yılda yüzde 15,8 azalarak 337 bin oldu.

Abone ol

Türk opera ve balesi geriliyor. Türkiye İstatistik Kurumu, Opera, Bale, Orkestra, Koro ve Topluluklar istatistiğini açıkladı. Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı 6 orkestra, 13 koro ve 9 topluluk bulunuyor.

2015 yılına ait istatistiklere göre, opera ve bale sanatının yapıldığı salon sayısı bir yılda 15’ten 11’e geriledi. Bu salonlardaki toplam koltuk sayısı da 6 bin 398 oldu.

Opera ve bale seyirci sayısı bir yılda yüzde 15,8 azalarak 337 bin 7 oldu, 2012’den bu yana en düşük seviyeye geriledi. Salon ve seyirci sayısındaki azalmaya karşın oynanan eser sayısı yüzde 1 artışla 190’a yükseldi.

Orkestraların ise gösteri sayısı aynı dönemde yüzde 2,8 arttı. 410 sanatçının görev aldığı orkestraların yüzde 41’ini kadın sanatçılar oluşturdu.

Korolarda 696 sanatçı bulunurken, gösteri topluluklarında da 375 sanatçı yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

Mersin Devlet Opera ve Balesi Nasreddin Hoca'yı sahneye taşıdı Kültür Sanat Mersin Devlet Opera ve Balesi Nasreddin Hoca'yı sahneye taşıdı Kültür Sanat İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Efes Antik Tiyatrosu'nda konser verdi Kültür Sanat Giorgio Albertazzi hayatını kaybetti Kültür Sanat