Ağır darbe yiyen PKK'dan çağrı

PKK ateşkes istedi. KCK yöneticisi Mustafa Karasu, bir ateşkes çerçevesinde arabulucular gözetiminde müzakere sürecine hazır olduklarını söyledi. Açıklama, HDP'li vekillerin de aralarında olduğu heyetin Kandil'i ziyaretinin ardından geldi.

Abone ol

Operasyonlarla ağır darbe yiyen PKK "ateşkes" istedi. Açıklama Kandil'deki KCK Yürütme konseyi üyesi Mustafa Karasu'dan geldi. Ateşkes talebi, PKK-HDP ve DBP yöneticilerinin görüşmesinden sonra açıklandı.

HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi ve Halkların Demokratik Kongresi yöneticileri'nden oluşan 8 kişilik heyet, 3 gün önce Habur Sınır kapısından Kuzey Irak'a geçmişti. Grup önce Celal Talabani'nin lideri olduğu Irak IKYB ve Goran Partisi yöneticileri ile görüştü.

Heyet daha sonra Kandil Dağı'na çıkarak KCK yönetimi ile bir araya geldi. Görüşmede, son gelişmelerin masaya yatırıldığı, 1 Kasım seçimlerinin değerlendirildiği ifade edildi.

Bu görüşmelerin ardından PKK yöneticisi Mustafa Karasu bir açıklama yaptı. PKK'ya yakın Med Nuçe TV'ye konuşan Karasu, bir ateşkes yapılmasına, arabulucular gözetiminde müzakere süreci başlatılmasına hazır olduklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Kurban alacaklar bu habere dikkat! Gündem TSK açıkladı: Genelkurmay Başkanı olarak bir ilk! Gündem Bu ihbar polisi alarma geçird: Bomba... Gündem Hakkari Valiliği'nden açıklama: O haberler tamamen asılsız Gündem