12 ilde kar alarmı

Türkiye, Nisan ayında kar sürprizi yaşıyor. Yurdun birçok bölgesinde etkili olan yağış bazı bölgelerde eğlenceye dönüşürken bazı bölgelerde ise çileye dönüşüyor.

Abone ol

Türkiye, Nisan ayında kar sürprizi yaşıyor. Yurdun birçok bölgesinde etkili olan yağış bazı bölgelerde eğlenceye dönüşürken bazı bölgelerde ise çileye dönüşüyor.

Son hava durumu tahminlerine göre Bursa'nın güneyi, Afyonkarahisar , Kütahya, Bilecik, Eskişehir, Çankırı'nın kuzeyi, Bolu, Karabük, Kastamonu çevreleri , Sakarya, Düzce ve Burdur illerinde kar yağışı etkili olacak. Hava soğurken kar yağışı cuma gününe kadar aralıklarla kuvvetlenerek devam edecek. İzmir'de bile kar yağışı görülüyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle TEM Otoyolu’nun Ankara-İstanbul istikameti Çamlıdere mevkiinde tek şeritten sağlanıyor.

Ayrıca İstanbul'a 118 km olan Kartepe'de ise kar yağışı etkili oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kartepe'de kar kalınlığının 68 santimetre ölçüldüğünü bildirdi.

İstanbul'da ise sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış, fırtına etkili oluyor. Sıcaklık ise hissedilir derecede azaldı.

İSTANBUL'DA SULU KAR UYARISI

İstanbul, Kocaeli , Sakarya ve Yalova illeri için hava durumu uyarısı verildi. İstanbul başta olmak üzere bu dört ilde sabah saatlerinde başlayan yağışın bugün gece saatlerine kadar aralıksız ve kuvvetli olarak etkili olması bekleniyor. Poyraz Fırtınası birlikte devam edecek olan şiddetli yağışlar metrekareye 25 - 50 mm arasında yağış bırakacak. Kuvvetli fırtına ve sürekli yağmurun meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

İstanbul için yapılan son hava durumu tahminine göre bugün hava sıcaklığı en yüksek 9 derece olacak. Gün boyu şiddetli yağış fırtınayla birlikte İstanbul 'da etkili olacak. Akşam saatlerinde İstanbul 'da sulu kar görülebileceği duyuruldu. (haberturk)

Meteoroloji’den kar uyarısı Yurt Metrobüs kullananlar dikkat! Bir durak kapanıyor Yurt PKK öğrencilere saldırdı Yurt Kız kardeşini yakarak öldüren cani abla tutuklandı Yurt