Aynı flama Türkiye'de de asılmıştı

Türkiye’de göndere Kürdistan flaması çeken AKP hükümeti, Irak Kerkük'te resmi dairelere bölgesel yönetim bayrağının çekilmesi talebini yadırgadı. Açıklamayı Dışişleri Bakanlığı yaptı. Uzmanlar Ankara'nın tepkisinin olumlu karşıladı. Uluslararası İlişkiler Profesörü Sencer İmer, Kerkük’te duruma tepki gösterilirken Türkiye'de Kürdistan flaması asılmasına izin verilmesinin bir çelişki olduğunu vurguladı.

Abone ol

İstanbul ve Ankara'ya Kürdistan flamasını asan AKP hükümeti, Kerkük kentinde resmi dairelere Kürdistan bayrağı asılması talebini yadırgadı. Uzmanlara göre ortada bir çelişki var.

Kerkük Valiliği, resmi günlerde kentteki kamu dairelerine Kürdistan flamasının Irak bayrağı ile birlikte asılması için il meclisine teklif sundu. Teklife ilişkin, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu açıklama yaptı. Müftüoğlu, "Kerkük Valiliğinin, resmi günlerde vilayetin tüm resmi dairelerinde IKBY bayrağının Irak bayrağıyla birlikte göndere çekilmesi yönünde bir karar alınması için Kerkük Vilayet Meclisi nezdinde yaptığı başvuruyu yadırgıyoruz. Bu tür girişimlerin Irak’ın sosyal, kültürel ve ekonomik zenginliğinin vücut bulduğu Kerkük’ün çok kültürlü kimliğini de aşındırma riski bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasınının oldumlu olduğu belirten Prof. Dr. Sencer İmer, Kürdistan flamasını Türkiye'de asıp, Kerkük'teki duruma tepki göstermek bir çelişkiyi yansıtıyor dedi.

Kürdistan flaması asılmasının Türkiye’de de yasaklanması gerektiğini söyleyen Prof. İmer, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani'nin hedefine dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı Gündem Başbakan eski kurmaylara "sahalara inin" çağrısı yaptı Gündem Milyarder iş adamı David Rockefeller hayatını kaybetti Gündem İş adamı Hikmet Alper tutuklandı Gündem