Soruşturma tamamlandı

Bingöl'de geçen yıl, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipolu'nun şehit olduğu olayla ilgili iddianame tamamlandı. Tutuklu 2 kişi için 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor. PKK saldırısında Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve koruma polis de ağır yaralanmıştı.

Abone ol

Bingöl’de geçen yıl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere yönelik silahlı saldırıyla ilgili iddiane tamamladı. Tutuklu 2 kişi için müebbet hapis isteniyor.

9 Ekim 2014 tarihinde Emniyet Müdürü Atalay Ürker, kobani eylemleri nedeniyle kent merkezinde tahrip edilen işyerlerinde inceleme yaparken PKK'lıalr tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda Emniyet Müdürü Ürker ve koruma polisi Uğur Atlı yaralanırken, beraberindeki Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Koruma polislerinden Komiser Hüseyin Hatipolu şehit olmuştu.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Tutuklu bulunan U.S.K. ile Y.Z.E. için ‘devletin birlik ve bütünlüğünü bozma’, suçundan 3 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ten de 30 yıl hapis cezası istendi.

Tutuklu bulunan şahıslarla ilgili ilk duruşma, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesinde 17 Eylül 2015’te görülecek.

ulusalkanal.com.tr

PKK yolları kesti TIR'ları tarayıp ateşe verdi Yurt Cumhuriyet’in Ankara’sını yıkacaklar! Yurt Traktör ile motosiklet çarpıştı Yurt Fatsa’da trafik kazası Yurt