Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Geçtiğimiz yıl 24 Temmuz sonrasında aralıksız sürdürülen Pkk terör örgütü ile mücadele İran-Irak sınırını da kapsayacak şekilde genişliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Diyarbakır ve Şırnak'tan sonra Hakkari ile Mardin'e yöneldi. PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için Yüksekova'da bugün saat 22.00'den, Nusaybin'de ise yarın 00.00'dan itibaren sokağa çıkama yasağı ilan edildi. Genelkurmay Başkanlığı da Hakkari'de 11 teröristin etksiz hale getirildiğini açıkladı.

Abone ol

Diyarbakır ve Şırnak'ın ardından operaysonlar bu kez Hakkari ve Mardin'e kaydırıldı. Doğu ve Güneydoğu illeri PKK'dan temizleniyor.

Hakkari Yüksekova'da saat 22.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Açıklama Valilik'ten geldi. İlçeye giriş çıkışlar da yasaklandı.

PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için yapılacak operasyonlara 20 bine yakın asker ve polis katılacak. Operasyon ilçeyle sınırlı kalmayacak. İran ve Irak sınırına kadar uzanacak. Kırsaldaki harekatı Özel Kuvvetler yürütecek. Burada 10 bine yakın personel görev alacak. İkiyaka Dağları üzerinden gelebilecek lojistik destek kesilecek. Dört insansız hava aracı 24 saat uçacak.

Operasyonda, Yüksekova'nın kilit noktaları da belirlendi. 10 örgüt evinin bulunduğu Orman Mahallesi başta olmak üzere Cumhuriyet ve Güngör Mahalleleri, konum itibariyle stratejik önem taşıyor. Öncelik bu mahallere verilecek.

PKK'nın Yüksekova sorumlularından biri olan "Kurdo" kod isimli militan ile Mazlum ve Özgür isimli dağ kadrosundan iki militanın da bölgede görevlendirildiği öğrenildi.

Operasyonlarla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan da açıklama geldi. Hakkari’de 11 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Bir operasyon hazırlığı da Mardin'in Nusaybin ilçesinde yapılıyor.

Valilik, ilçedeki teröristlerin etksiz hale getirilmesi, açılan çukurların kapatılması, bombalı tuzakların imhası için yarın saat 00.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Yasak boyunca ilçede kalmak istemeyen yurttaşların güvenlik güçleriyle irtibata geçmeleri istendi. Vatandaşların mağdur olmaması için birçok önlem alındı. 112 hizmeti devam edecek, nöbetçi eczaneler açık olacak. Yeterli erzak, içme suyu ve çocuk mamaları stoklandı.

Şimdiye kadar sokağa çıkma yasağının 6 kez uygulandığı ilçede tanklar bazı okulların bahçesine yerleştirildi.

Ayrıca ilçede göç eden vatandaşlara yardım yapıldığı, bu nedenle PKK'lılar tarafından kandırılan gençlerin evlerine dönmeleri için çağrı yapıldı. Aynı zamanda teröristlerin kötü sondan kurtulmaları için bir an önce teslim olmaları istendi.

ulusalkanal.com.tr

İlber Ortaylı: Atatürk Cumhuriyeti'nin sonu gelmez Gündem Yeni kimlikler pazartesi dağıtılmaya başlıyor / (Yeni kimliklerle ilgili bilinmesi gereken her şey) Gündem Türkiye'nin konuştuğu çocuk bulundu Gündem Doğu Perinçek'ten fezleke yorumu: HDP derhal kapatılmalı! Dokunulmazlık kalkmalı Gündem