CHP'den fezleke hamlesi

CHP eski dört bakanla ilgili fezlekelerin açıklanması için Meclis’te olağanüstü toplantı hamlesi yaptı. Gerekli 110 imzayı toplayan CHP’ye MHP ve BDP de destek verdi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Normal tarih 26 Mart. Ama yeni bir talep olursa bakacağız” dedi. Meclis’te açıklama yapan CHP’li ve MHP’li vekiller ise, Meclis Başkanı’na acil toplantı çağrısı yaptı.

Abone ol

CHP, AKP’li eski 4 bakana ilişkin fezlekelerin seçimlerden önce görüşülmesi için devreye girdi. CHP 18 Mart’ta Meclis’in olağanüstü toplanması için gerekli 110 imzayı topladı.

CHP’nin bu hamlesine MHP ve BDP’den de destek geldi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek de fezlekelerin Meclis’te okunmasıyla ilgili konuştu. Meclis’in toplanma tarihinin 26 Mart olduğunu söyleyen Çiçek, “yeni talep gelirse bakarız” dedi.

Meclis’teki basın toplantılarının gündeminde de fezlekeler vardı. CHP’li Atilla Kart Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i göreve çağırdı.

Fezlekelerin milletvekillerinin incelemesine açılmasını isteyen MHP’li Özcan Yeniçeri de, Çiçek’i “Meclis Başkanı’nın AKP’yi koruduğunu” söyledi.

AKP’nin ise, bu hamleye başka bir taktikle yanıt vereceği belirtildi. AKP’li vekillerin Meclis’te olacağı, 184 milletvekili Meclis’e gelirse, AKP’lilerin de Genel Kurul’a gireceği öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

Başkent'te Berkin isyanı Gündem Ergenekon'da yeni tahliyeler Gündem Gül, O kanun düzenlemelerini onayladı Gündem 'Sorumlusu sen değil misin?' Gündem