Diyanet'ten Erdoğan'a cevap niteliğinde Soma açıklaması

Abone ol

Tayyip Erdoğan'ın Soma faciasıyla ilgili "bu işin fıtratında var" ifadelerine, Diyanetten yanıt geldi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez "suçlara ilahi mazeret üretmek yanlıştır" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın Soma faciasıyla ilgili söylediği "Bu işin fıtratında var" sözlere Diyanet'ten yanıt geldi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "suçlara ilahi mazeret üretmek yanlıştır" dedi.

"Soma'daki gibi hadiseleri İslâm açısından değerlendirirken Yaratıcının sonsuz kudretini yok saymak ne kadar yanlışsa, insanın suç ve sorumluluklarına ilahi kudret üzerinden mazeret üretmek de o kadar yanlıştır. Bizlerin, kendi hatalarını örtmek için dini istismar eden yorumlar karşısında hakikati söyleme mecburiyetimiz vardır."

Görmez, 81 il müftüsünün katıldığı Mardin'deki toplantıda konuştu, "işçiyi dikkate almayan tarzda dini yorumlarla ilgimiz yoktur" dedi.

"Masum ve gariban işçilerin alın terlerini dikkate almayan bir çarkın parçası olmaya davet edilen dini anlayıştan biz uzağız. O tarz dini yorumlarla bizim hiçbir ilgimiz yoktur, olmaz, olamaz ve olmamalıdır."

ulusalkanal.com.tr

Mansur Yavaş'tan Köşk açıklaması Gündem Bağdat izin vermedi, Akdeniz'de mahsur kaldı Gündem Gezi Parkı'nda ceset bulundu Gündem Gözaltılar Adliye'de Gündem