Rahmi Turan yazdı: CHP, toplumda heyecan yaratmak zorunda

Abone ol

1 Kasım'da yapılacak seçimlere sayılı günler kaldı.

Usta gazeteci Rahmi Turan, Sözcü gazetesindeki köşesinde 1 Kasım'a ilişkin yazı kaleme aldı. Turan, CHP'nin toplumda heyecan yaratması gerektiğini ve bu heyecanın da "Güçbirliği" ile sağlanabileceğini belirtti.

Turan, "Toplumun yurtsever kesimlerinin desteğini almadan, Sadece Tayyip Erdoğan karşıtlığı ile oy toplamak bir hayli zordur." dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

AKP, son hızla 1 Kasım seçimlerine hazırlanıyor.

Gelen haberler, AKP’nin, başta Saadet Partisi olmak üzere yakın bulduğu herkesi çatısı altında toplamaya başladığını gösteriyor.

Peki, CHP ne yapıyor? Kendi görüşüne yakın partileri çatısı altında toplayarak “Güç birliği“ yapıyor mu? Yeni bir strateji geliştiriyor mu?

Hayır, şimdilik böyle bir çabası yok ve vakit hızla geçiyor, zaman daralıyor!

* * *

CHP toplumda heyecan yaratmak zorunda… Bu heyecan “Güç birliği” ile sağlanır. CHP, başka türlü oy patlaması yapamaz ve yerinde sayar.

CHP’nin, dinci, yobaz kişileri ve bölücüleri kadrosuna alıp milletvekili yapmakla oylarını artırması mümkün değil! 7 Haziran seçimlerinde bunu net olarak gördük.

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan, DSP lideri Masum Türker, bilge siyasetçi Hüsamettin Cindoruk gibi isimlerin desteği ile CHP halka umut verecek farklı bir strateji geliştirilebilir.

Toplumun yurtsever kesimlerinin desteğini almadan, Sadece Tayyip Erdoğan karşıtlığı ile oy toplamak bir hayli zordur.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağı çıkma yasağı ilan edildi Gündem Devlet Bahçeli: Tüm Türk vatandaşlarına sesleniyorum! Gündem Hain saldırı: 3 şehit Gündem 12 Eylül'ün çocukları! İşte Amerikancı darbe ile yaratılanlar Gündem