Basın fuarı İran'ın başkenti Tahran'da başladı

21. Basın ve Haber Ajansları Fuarı İran'ın başkenti Tahran'da açıldı. Ülkede yayın yapan yedi yüz kuruluşun katıldığı fuarda gazeteciler okur ve izleyicilerle buluştu. Yabancı basın kuruluşları da İranlı gazetecilerle bir oturumda biraraya geldi. Ulusal Kanal İran Temsilcisi Yakup Aslan İran’lı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Abone ol

700 yayın kuruluşunun katıldığı “Basın ve Haber Ajansları Fuarı” İran’ın başkenti Tahran’da açıldı. Büyük Musalla Cami’sinde açılan fuarda gazeteciler okurlarıyla kanallar da izleyicileriyle buluştu.

"İnsaflı Eleştiri, Sorumlu Cevap" sloganıyla 21'incisi yapılan fuarda, ülkede bulunan yabancı medya kuruluşu temsilcileri de İranlı meslektaşları ile bir araya geldi. Özel oturumda İranlı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ulusal Kanal İran Temsilcisi Yakup Aslan, Atlantik ve Avrasya cephesinin bölgede göğüs göğüse geldiğini söyledi.

Suriye'nin Kuzeyinde yaşananların bölge basınında gerçek şekliyle yansıtılmadığına dikkat çeken Aslan, PYD’nin IŞİD ile mücadele bahanesi ile Amerika'nın bölgeyi bölme planlarına hizmet ettiğini vurguladı.

Bölgeyi bölmeye çalışan Emperyalizme karşı “Batı Asya birliği”nin bir an önce kurulması gerektiğini ifade eden Ulusal Kanal İran Temsilcisi, gazetecilerin bölge barışı ve birlik için sorumluluklarını sıraladı.

Haber: Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr

İnsanlık ölmüş dedirten görüntüler Dünya Bağımsızlık girişimine yargı engeli Dünya Türkiye dünya kalori üçüncüsü oldu Dünya Çin Denizi'nde altın bulundu Dünya