1789 ağaç kurtarıldı

İzmir’in Urla ilçesi Ovacık Köyü’nde Rüzgar Enerjisi Santrali için ağaç kesimine direnen köylülere iyi haber geldi. İzmir 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi esastan bozdu. Binlerce ağaç kesilmekten kurtuldu.

Abone ol

İzmir’in Urla ilçesine bağlı Ovacık Köyü’nde 1789 ağaç kesilmekten kurtuldu.

Ovacık Köyü’nde ormanlık alanı da içine alan bölgede RES projesi için çalışma başlatılmıştı. Orman ekiplerinin ağaç kesimine başlamasına köylüler ve çevreciler tepki göstermişti.

Ağaç kesilen bölgede nöbete başlayan köylüler ve çevreciler İzmir 2. İdare Mahkemesi ve Danıştay’a yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmıştı.

İtirazlar sonrası mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve bölgede inceleme başlatmıştı.

3 kişilik bilirkişi heyetinin de incelemeleri sonrası mahkemeden köylüleri sevindiren haber geldi. Daha önce yürütmeyi durdurma kararı alan mahkeme bu kez yürütmeyi esastan bozdu.

İzmir 2. İdare Mahkemesi aldığı kararda ağaç dokusunun tahrip edilmesini kamu yararına aykırı buldu. 1789 ağaç kesilmekten kurtulmuş oldu.

ulusalkanal.com.tr

Ünlü turistik ilçede 5 bin bina yıkılacak Yurt Karın ağrısıyla hastaneye gitti hayatını kaybetti Yurt Meteoroloji uyardı: Metrekareye 100 kilo yağış bekleniyor Yurt Bölge halkı: "Terör eylemi olabilir" Yurt