70 Yılda Hiroşima ve Nagazaki

Amerika'nın, Hiroşima ve Nagazaki'de yaptığı katliamlar 70'inci yılında İstanbul'da protesto edildi. Atom bombaları ile on binlerce insanın katledildiği hatırlatılan eylemlerde, "nükleer silahlanmaya hayır" denildi.

Abone ol

6 Ağustos 1945 Hiroşima...

9 Ağustos 1945 Nagazaki...

İkinci Dünya Savaşı... Amerikan'ın, Japonya'da nükleer silahlarla vurduğı iki kent.

Amerika ve Japonya savaşı on binlerce insanın ölümü ile dünya tarihinin en acı savaşlarından biri oldu. Üzerinden tam 70 yıl geçti ama izleri silinmedi.

Japonya'da yüzlerce kişi Hiroşima’da bulunan Barış Parkı'nda toplandı. Hiroşima'ya atom bombasının düştüğü saatte, 08:10'da çanlar çaldı, hayatını kaybenler anıldı. İstanbul'da da tören vardı. Beşiktaş Meydanı'nda toplanan Nükleer Karşıtı Platform üyeleri nükleer silah kullanımını protesto etti.

Grubun eylemine sanatçılar da destek verdi, nükleer silahsızlanma çağrısı yapıldı. Amerikan'ın atom bombalarının şehirlerde bıraktığı radyasyonun etkileri hala sürüyor. Bugün Hiroşima ve Nagazaki'de doğan sağlıklı çocuk yok denecek kadar az. En sık görülen hastalık ise kanser.

ulusalkanal.com.tr

70 Yılda Hiroşima ve Nagazaki by ulusalkanal

Ağrı'da 1 uzman çavuş şehit Gündem "ABD'nin İncirlik'e girmesine izin vermek PKK'ya..." Gündem PKK’ya karşı Bora Tugayları göreve hazır! Gündem Tek başına iktidar olma rüyası Gündem