Kılıçdaroğlu: Kürt siyasal hareketi (PKK) Meclis'te olmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kürt siyasal hareketinin Meclis’te olmasını istiyoruz" dedi, PKK’nın Meclis’te olmasını gerektiğini savundu. Kemal Derviş'i de öven Kılıçdaroğlu, CHP tabanının "lümpen" olduğunu söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın barajı geçmesi projesine açık desteğini yineledi. ODTÜ Mezunları Derneği’nce düzenlenen bir panele katılan Kılıçdaroğlu düşüncelerini daha net bir şekilde dile getirdi.

"HDP’nin barajı aşmasını isteriz. Kürt siyasal hareketinin parlamentoda olmasını isteriz. Çünkü barış sürecinin sağlıklı ilerlemesinin yolu HDP’nin, yani Kürt siyasal hareketinin, yan, meşru hareketin parlamento da olması lazım. Bu konuda en tutarlı parti biziz."

Kılıçdaroğlu, "Kemal Derviş’le hareket etmeniz doğru mu?" sorusuna da "Türkiye’de güzel işler yaptı" yanıtını verdi.

"Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Kemal Derviş sadece bizim değil Dünya’nında kabul ettiği önemli sosyal demokrat iktisatçılarından birisi. Kurumsal olarak Türkiye’de güzel şeyler yaptı. Gerçek demokrasi sıcak siyasetin doğrudan müdahale edemediği alanların genişletilmesidir. Derviş de bunu başarılı bir şekilde yaptı."

Kılıçdaroğlu, kendi partisinin tabanının da "lümpenleştiğini" söyledi.

"Parti tabanın da ciddi bir lümpenleşme var. Bu sorunları aşmak için entelektüel düzeyi yüksek insanlara ihtiyacımız var."

"CHP'nin geçmişte laikliği gerekenden fazla öne çıkardığını" savunan Kılıçdaroğlu, "'Sosyal devleti unuttuk'" ifadesini kullandı.

TESEV üyesi olduğunu belirten Kılıçdaoğlu, "’TESEV’in Sorosdan bağış alıp almadığını bilmiyorum" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçtaroğlu Antalya'da CHP'nin vaatlerini anlattı Gündem 'Atatürk'ün resmi dart oyunu malzemesi oldu' iddiası Gündem Erdoğan'dan işçilere 1 Mayıs eziyeti! İşçiler Ulusal Kanal'a konuştu Gündem YARSAV'dan F-tipi hakimlere destek: Tabuta son çivi çakılmıştır Gündem