Cenevre’de yapılan müzakerelerde kader gününe girildi

Kıbrıs’ın kaderinin görüşüldüğü Cenevre’de 3 günlük müzakerelerin ardından bugün garantör ülkelerin de katılımıyla uluslararası konferans düzenleniyor. Güvenlik ve Garantilerin ele alınacağı kritik toplantıya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Rum tarafının yanı sıra Türkiye, Yunanistan ve İngiltere Dışişleri Bakanları katılacak.

Abone ol

Kıbrıs’ta sözde barış ve çözüm için Cenevre’de yapılan müzakerelerde kader gününe girildi.

Güvenlik ve Garantilerin ele alınacağı, garantör ülkelerin de hazır bulunacağı çoklu konferans bugün düzenlenecek.

Birleşmiş Milletler’in Cenevre Ofisi’nde yapılacak konferans, uzun bir aradan sonra Kıbrıs ile ilgili yapılan ilk uluslararası konferans olacak.

Kritik konferans Türkiye saati ile 13’te başlayacak ve 15’e kadar devam edecek.

Zirvede Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan’ı Dışişleri Bakanı Nikos Kocias (Nikos Koçyas) ve İngiltere’yi Dışişleri Bakanı Boris Johnson (Boris Cansın) temsil edecek.

Konferansta ayrıca, Birleşmiş Milletler’in Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Espen Barth Eide (Espen Bart Ayde) de hazır bulunacak.

Görevine yeni başlayan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres (Antonyo Guterez), konferans öncesi KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi lideri Nikos Anastastasiadis ile bir araya gelecek.

Konferans sonrası, tüm tarafların açıklama yapması bekleniyor.

Bunun yanı sıra, KKTC’de hükümeti oluşturan UBP-DP koalisyonu, Cenevre’de yaşananlara ilişkin yeterli bilgileri olmadığını açıkladı.

Müzakerelerini yakından takip etmek amacıyla Cenevre’de olduklarını belirten Başbakan Hüseyin Özgürgün, Mustafa Akıncı’nın kendileriyle istişare edilmeden haritaları sunduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Fatma Girik'ten 'öldü' iddialarına böyle cevap verdi Gündem Atalay Filiz'e iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi Gündem Türk Milleti sizi affetmeyecek! Gündem CHP Bornova Kadın Kolları Başkanı ve 4 yönetim kurulu üyesi istifa etti Gündem