Faik Ahmet Akıncı cezaevine girecek

Yönetmen Faik Ahmet Akıncı Tayyip Erdoğan’a hakaretten cezaevine girecek. 8 aylık hapis cezası ertelenmeyen Akıncı’ya Maltepe Açık Ceza Evi’ne teslim olması için ihtar gönderildi.

Abone ol

Cumhrbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasından tutuklamalara bir yenisi daha eklendi. Kubilay filminin yönetmeni Faik Ahmet Akıncı’ya cezaevine teslim olması için ihtarname gönderildi.

Erdoğan’a hakaretten 8 ay hapis cezası verilen Akıncı’nın 16 Mayıs 2015’e kadar teslim olması istendi. Teslim olmaması hainde Akıncı hakkında yakalama kararı çıkarılacak.

İstanbul Anadolu 24’üncü Asliye Ceza Mahkemesi, Akıncı’nın 8 aylık hapis cezasını ertelemedi ve infazı için savcılığa gönderdi. Dosyayı işleme koyan İstanbul Anadolu Adliyesi İnfaz Savcısı Derinöz de Akıncı’ya ihtar göndererek teslim olmasını istedi.

Faik Akıncı; askılı giyinen kız öğrenciyi sınava almayan öğretmenle tartışırken “Fethullah’ın adamı” dediği için de 1 ay hapis cezasına çarptırılmış ancak cezası adli para cezasına çevirilmişti.

Kubilay’, Ekmek’, ’Güneşi Görmedim’ filmlerinin senaristliğini ve yapımcılığını üstlenen Akıncı, özellikle Kubilay filmini çekmesinin ardından hedef alındığını belirtmişti.

Akıncı’nın 301 madencimizin hayatını kaybettiği Soma faciasının belgeseli için çekim yapması da Manisa Valiliği tarafından engellenmişti.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

''Madencinin bareti iktidar olacak'' Gündem Libya'da vurulan Türk gemisi IŞİD'in elinde bulunan Derne şehrine mi gidiyordu? Gündem Kılıçdaroğlu seçim çalışmasını Mersin'de sürdürdü Gündem Sami Hoştan toprağa verildi Gündem