Nestle çikolata ve cips fabrikalarında çalışan 900 işçi greve gidiyor

Emek cephesinde bu yaz sıcak geçecek. Çalışma şartlarına isyan eden işçiler şartel indirme kararı aldı. Grev dalgasının ilki yarın dünyaca ünlü çikolata fabrikası Nestle'de başlıyor. Bursa Karacabey'de 900 emekçi greve çıkıyor.

Abone ol

Dünyaca ünlü çikolata firması Nestle'de çalışanlar greve gidiyor.

Bursa Karacabey fabrikasında işçiler çalışma koşullarında iyileştirme ve toplu sözleşme yapmak üzere işveren ile masaya oturdu.

Çikolata ve cips fabrikalarında çalışan yaklaşık 900 işçi adına yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı.

Bunun üzerine Tek Gıda-İş Sendikası grev kararı aldı.

Grev hazırlığı yapan işçilere Nestle ve CPT (SiPiTi ) yönetecilerinden "grevden vazgeçmeleri" için bir mektup gönderildi. Çalışanlar ise bu mektuba itibar etmedi.

Fabrikadaki kötü çalışma koşullarına dikkat çeken Genel Sekreter Mustafa Akyürek, 21 Haziran Salı günü greve gideceklerini açıkladı.

Haber: Ali Turna

ulusalkanal.com.tr

Anadolu Cam Ambalaj Fabrikası işçileri 29 Haziran'da greve çıkıyor Ekonomi Serbest piyasada altın fiyatları Ekonomi 386 bin senet protesto edildi Ekonomi Anadolu Cam Ambalaj Fabrikası işçileri 29 Haziran'da greve çıkıyor Ekonomi