Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: 6 Aralık

Milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiren toplantının tarihi netleşti. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2017 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere 6 Aralık`ta toplanacak

Abone ol

Milyonlarca emekçinin dört gözle beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu için tarih belli oldu.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2017 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere toplanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde 6 Aralık'ta toplanacak komisyon'da işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edecek.

Geçen yıl hükümetin "asgari ücreti bin 300 liraya yükseltme" vaadinden dolayı işçi ve işveren arasında pazarlıksız geçse de, bu yıl rakamın belli olmaması nedeniyle yoğun bir pazarlığa sahne olması bekleniyor.

Doğrudan 6,5 milyon işçiyi ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde Türk-İş, TÜİK'in geçen yıl komisyona sunduğu ağır işlerde çalışan bir işçinin net yaşam maliyeti olan bin 600 lirayı talep edecek.

ulusalkanal.com.tr

Doları olanlar dikkat! Kur bu sabah... Ekonomi New York borsası düşüşle kapandı Ekonomi AB Komisyonu Üyesi Moscovici Atina'da Ekonomi AB’den e-ticarete yönelik düzenleme teklifi Ekonomi