Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier tarafından Bellevue Sarayı'nda askeri tören ile karşılandı. İki lider daha sonra baş başa görüşmeye geçti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berlin'de Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ile bir araya geldi.

Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı tarafından Bellevue Sarayı'nda askeri tören ile karşılandı.

Erdoğan'ın başkent Berlin'den başladığı Almanya resmi ziyareti, yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde gerçekleşiyor. Ziyaret sebebiyle 4 bin 200 polis görev yapıyor.

Berlin hava sahası da trafiğe kapalı durumda.

Cumhurbaşkanı Steinmeier, ziyaret öncesi Alman Yazı İşleri Ağı'na bağlı gazetelere verdiği mülakatta, "Bu ziyaret normalleşmenin bir ifadesi değil. Ama bu ziyaret bir başlangıç olabilir” şeklinde konuşmuştu.

Steinmeir, görüşmede, Türkiye'de tutuklanan Alman gazetecilerin ve tutuklu Alman vatandaşlarının durumunu gündeme getireceğini söyledi. Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, halen beş Alman vatandaşı Türkiye'de tutuklu bulunuyor.

Görüşme sonrası akşam saatlerinde Erdoğan onuruna bir yemek verilecek.

ulusal.com.tr

'Magandalar' 8 ayda 448 kutlamayı zehir etti Gündem Güneydoğu'da 9 ayda 227 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Doğu Perinçek: Türkiye, Suriye'yle kaçınılmaz olarak ilişki kuracak Gündem Resmi ilan yönetmeliğinde değişiklik Gündem