Türkolog Prof. Dr. Fuat Bozkurt: Alevileri Cumhuriyet Devrimleri ve Atatürk'ten koparamazsınız

Alevi oylarını HDP’ye yönlendirme girişimlerini, Türkolog Profesör Doktor Fuat Bozkurt Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Bozkurt, "Aleviler öyle kolay kandırılacak bir kitle değildir. Alevilerin temel ilkeleri, Cumhuriyet Devrimleri ve Atatürk’tür" dedi.

Abone ol

Alevilerin en büyük acısı olan Kerbela olayının incelendiği Ankara’daki “Uluslararası Kerbela ve Hazreti Hüseyin Sempozyumu” sonlandı.

Irak, İran, Bulgaristan, Makedonya, Suriye, Kıbrıs, Afganistan, Pakistan, Norveç ve Macaristan’dan katılan konuşmacıların katıldığı sempozyumda Alevi temsilcilerinin gündemlerinden biri de 7 Haziran seçimiydi.

Aleviler, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Turgut Öker’in başını çektiği, Alevi oylarını HDP’ye yönlendirme girişimlerine tepkili.

Ulusal kanal’a konuşan Halkbilim ve folklor uzmanı Türkolog Profesör DoktorFuat Bozkurt, seçimlerde alevilerin alacağı tavrı değerlendirdi.

Bozkurt, Alevilerin temel ilkeleri, Cumhuriyet Devrimleri ve Atatürk’tür Alevileri bunlardan koparamazsınız diye konuştu.

HABER: SABRİ KARA

ulusalkanal.com.tr

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Rubinstein, BM Suriye Temsilcisi ile Türkiye’ye geliyor Gündem Soner Yalçın, Sakine Cansız cinayetini Ulusal Kanal'da değerlendirdi: Sakine Cansız ve arkadaşları sahipsiz kaldı Gündem Soma'da İmbat Madendeki yangından ilk görüntüler | İlk kez Ulusal Kanal ulaştı Gündem MİT TIR'ları soruşturmasında 10 muvazzaf askerden 8'i gözaltına alındı Gündem