TÜBİTAK bünyesinde stajyer programı başlatılıyor

Koronavirüse karşı aşı ve ilaç geliştirmek için TÜBİTAK bünyesinde stajyer programı başlatılıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Stajyer Araştırmacı Burs Programı başlatıldığını duyurdu.

Abone ol

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal hesabından yaptığı açılamada TÜBİTAK bünyesinde bir stajyer programı başlatıldığını duyurdu.

Varank, gençlerin katkı sunma çabalarını karşılıksız bırakmamak için bu projeyi başlattıklarını söyledi.

Bilim insanlarının nitelikli projelerinde görev almak isteyen lisans, tezli yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören öğrenciler ve doktora sonrası araştırmacılar programa başvurabilecek

12 ay süreli STAR Staj Programı'na kabulde en önemli şart, Kovid-19 ile mücadelede halihazırda sürdürülen ya da gelecek dönemde başlayacak kamu destekli Ar-Ge projelerinin yürütücüsünden kabul mektubu almak.

Ar-Ge projelerinde yer alacak lisans öğrencilerine 750, yüksek lisans öğrencilerine 3 bin, doktora öğrencilerine 4 bin 500, doktora sonrası araştırmacılara da 6 bin liraya kadar aylık burs verilecek.

STAR Stajyer Programı başvuruları 19 Nisan'da kapanacak. Sonuçlar, 1 Mayıs'ta kamuoyuna duyurulacak.

ulusal.com.tr

Havadaki tehditleri etkisiz hale getiriyor Bilim ve Teknoloji WhatsApp mesaj iletimini sınırlandırdı Bilim ve Teknoloji Google, kimlerin evde kaldığını takip edecek Bilim ve Teknoloji Whatsapp'tan kullanıcılarını sevindirecek iki yeni özellik Bilim ve Teknoloji