Cumhurbaşkanı adayı Perinçek: HDP ile ittifak 'apolet sökmeye' götürür

Cumhurbaşkanı adayı Perinçek, ABD ve İsrail'in Türkiye'yi Ege ve Akdeniz üzerinden kuşatmaya çalıştığını söyledi. Muharrem İnce'nin 'Apolet' sözlerine de tepki gösteren Perinçek, 'Türk ordusu komutanına ‘apoletlerini sökerim’ diyen birinin siyasi geleceği yoktur' dedi

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in dün akşam A Haber'e verdiği röportajda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce’nin 2. Ordu Komutanı’nı hedef alan sözlerine tepki gösteren Perinçek, “TSK’ya duyulan kinin yansımasıdır” dedi. “Türk Ordusunun komutanına ‘apoletlerini sökerim’ diyen bir insanın hiçbir siyasi geleceği yoktur. O sözle aslında kendisini siyaset alanının dışına çıkarmış bulunuyor” ifadelerini kullanan Perinçek, muhalefetin HDP ile işbirliğini ve PKK’yı hükümete sokma adımlarını da eleştirdi.

ÇOK BÜYÜK BİR HATA

Perinçek'in açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Metin Temel komutanımız, 2. Ordu Komutanı, PKK'ya karşı mücadelenin ön cephesinde çok kararlı bir mücadelede veriyor. Aynı zamanda FETÖ terör örgütüne karşı mücadelenin de ön cephesinde bulunmuştur. Çok güzel sınavlardan geçmiştir. Yani bu ifadede 'apolet sökeriz' ifadesinde Türk Ordusuna karşı bir kin görüyoruz, bu ancak PKK'nın yanından duyulabilecek bir duygu ve PKK ile HDP ile ittifak projeleri içinde yer aldıkları için maalesef onlardan bu tür intikam, kin duyguları bulaşmaktadır. Onun için kınıyoruz çok büyük bir hatadır.

DÜĞMESİNİ BİLE KOPARAMAZ!

Ordu'nun bırakın apoletini sökmeyi, Muharrem İnce, bir düğmesini bile sökemez. Bu tamamen PKK'nın yanından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne atılan kurşunlardır. Amerikan-İsrail projelerinde görev alındığı zaman maalesef böyle psikolojik savaş sorumluları ve kara propaganda görevleri de omuzlara biniyor.

Cumhurbaşkanı adayının bu ifadeleri kullanması çok acı Türkiye için. Çünkü Türkiye tarihinde bir devlet yetkilisinin bir devlet görevlisinin, sorumlusunun, ordu komutanlarını bu şekilde ağır ifadelerle hedef aldığı görülmemiştir. Bu aynı zamanda Sayın İnce'nin Cumhurbaşkanı olmak gibi bir hedefi olmadığını ve olamayacağını da gösteren ifadeler.

HDP İLE İTTİFAK GİRİŞİMİ...

"Yani HDP, PKK'nın bir uzantısıdır, organıdır, örgütüdür onun emri altındadır, onlarla beraber hükümet projesi Mehmetçik’e kurşun sıkanlarla, mayın döşeyenlerle Vatanımıza haraç toplayanlara çarşılarımızda hükümet projesidir Türkiye böyle bir projeyi kesinlikle kaldırmaz, kabul etmez ve göreceksiniz milletimiz bunu çok iyi değerlendirecektir ve buna geçit vermeyecektir...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP’den bir cumhurbaşkanı yardımcısı belirleyeceklerini açık açık ifade etti ve Sayın Muharrem İnce'ye de bazı sorular soruldu bu konuda o da HDP’den Cumhurbaşkanı yardımcısı yapacak mısınız dendiği zaman 'Evet bir Kürt Cumhurbaşkanı yardımcısı niye yapmayalım' şeklinde cevaplar verdi. Tabii burada Kürt değil, Kürt biziz, Türk de bir Kürt de biziz. O bizim milletimizin bir parçası burada kastedilen HDP değil PKK'yı hükümete sokmak...

CHP TABANI NE YAPACAK?

"PKK'yı Türk Silahlı Kuvvetleri boğacak, Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ın kuzeyinde terör örgütleri temizlenecek, bakın Amerika ve İsrail bazı partileri FETÖ ile ve PKK-HDP ile yan yana getirdi ama buradan bir iktidar çıkmaz. Yani Ankara'nın burcuna hiç bir zaman girme, Amerikan-İsrail bayrağı dikme şansları yok. Çünkü Amerika projelerinde Amerikan ordusu geliyor, hükümetini de kuruyor yani Amerika'nın marifetiyle hükümet olma projesi geçersiz yok ama ne olur, kargaşalar yaratabilir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tabanı vatanseverdir, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tabanı Atatürk'ten beri yürekleri bu vatan için bu topraklar için atan insanlardan. Milli olmayan tutumların bir sınırı vardır. CHP tabanı o tutumları elbette cezalandıracaktır."

'S-400 ANLAŞMASI TÜRKİYE İÇİN ÇOK KRİTİK'

“Batı Türkiye'yi tehdit ediyor. Norveç'te tatbikat yapıyorlar, hedef tahtasında Atatürk var, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı var. Akdeniz'de, Doğu Akdeniz'de tatbikat yapıyor Amerika, İsrail, Yunanistan, Güney Kıbrıs, hedefin Türkiye olduğu çok açık. Şimdi bu tehditlere karşı Türkiye elbette silahlanacak ve Amerika'dan NATO’dan gelen bu tehditleri dünyadaki bu savunma sanayisinde ileri olan ülkeler ile ilişkiler kurarak kendi savunma, güvenlik tedbirlerini alacak. O bakımdan bu S-400’lerin alınması stratejik önemdedir. Burada yalnız basit bir silah alımı yok aynı zamanda tehdidin nereden geldiğini ilan eden bir tavır da var. Bu tavırda Türkiye sağlam durmak zorundadır, bu milletimizin geleceği bakımından ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni büyük zaferler kazanması bakımından hayati önemdedir.”

EGE VE AKDENİZ UYARISI

“Doğu Akdeniz'de Amerika, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs askeri tatbikatlar yapıyor. Yani Amerikan-İsrail destroyerlerinin Altıncı Filo'nun namluları bizim mavi vatanımıza, kıyılarımıza ve Anadolumuza dönük. Bu tatbikatın da adını Noble Dina koymuşlar, çok ilginç Tevrat'taki bir hikâyeden… Ağabeyleri olan Amerika ve İsrail de Türkiye'yi cezalandıracak, öldürecek. Noble Dina adını verme sebepleri de bu. Hem Suriye'nin kuzeyi hem Irak’ın kuzeyinde, Amerika ve İsrail'le cephe cepheye geldik hem Akdeniz ve Ege'de Amerika ve İsrail'le cephe cepheye geldik. O zaman bizim bu tehdide karşı bir kuvvet yığmamız, ittifakımız sağlamamız gerekir. Tabii Türk Ordusuna güveniyoruz, milletimize güveniyoruz, devletimize güveniyoruz.”

NATO ve İsrail arasında Rusya çatlağı! Gündem İtirafçı olan 5 FETÖ şüphelisi serbest bırakıldı Gündem Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Gündem Yüksekova'da askeri hareketlilik Gündem