Af paketi Meclis'te

Hükümet, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, af paketi için harekete geçti. Aylardır Meclis'e getirilmeyen paket, seçimlere 2 ay kala Genel Kurul'a sunuldu. Paket, trafik cezasından ödenmeyen vergilere, SGK priminden seçim cezalarına kadar geniş bir alanı kapsıyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştı, hükümet dev af paketi için düğmeye bastı. Aylardır rafta bekleyen af paketi seçime malzeme olma yolunda Meclis'e sunuldu.

Paket, trafik cezasından ödenmeyen vergilere, SGK priminden seçim cezalarına kadar geniş bir alanı kapsıyor.

Vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olan alacaklar kanun yasalaştıktan sonra yeniden hesaplanacak. Kesilmiş olan vergi cezalarının ödenmemiş kısmının yüzde 50’si ve gecikme zamlarının tahsilinden de vazgeçilecek.

Borçlarını yeniden yapılandıranlar 18 taksitte ödeme yapabilecek. Bu kapsamda 6 taksit için yüzde 1,05, 9 taksit için yüzde 1,07, 12 taksit için yüzde 1,10, 18 taksit için yüzde 1,15 katsayısı uygulanarak ödeme yapılacak. Taksitler 2’şer aylık taksitler halinde ödenecek.

Sigara cezaları dışında kalan ve 120 Lira’nın altındaki idari para cezaları silinecek. 2014 yılının Nisan ayından önceki sigorta pirimi, işsizlik sigortası primi, topluluk sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, damga vergisi ve özel işlem vergisi gibi kalemlerde gecikme faizleri silinecek.

Okmeydanı için karar verildi Gündem Ali İsmail binlerle yaşıyor! Gündem AKP Yalova kararını verdi! Gündem CHP'den sürpriz teklif Gündem