Danıştay saldırısı davası Ergenekon kumpasıyla birleştirilmek isteniyor

Ergenekon kumpas davasından ayrılan Ankara'daki Danıştay saldırısı davasında yeni bir gelişme yaşandı. Dosyanın tekrar Ergenekon ile birleştirilmek istenmesini İstanbul'daki mahkeme reddedince konu Yargıtay'a intikal etti. Yargıtay uyuşmasızlık kararını henüz vermediği için Ankara'da bugün görülen Danıştay davası 6 Temmuz'a ertelendi

Abone ol

Yargıtay'dan uyuşmasızlığa ilişkin karar gelmedi. Dava 6 Temmuz'a ertelendi.

Duruşmaya bir numaralı sanık Alpaslan Aslan tutuklu bulunduğu Maltepe Ceza evinden telekonferans yoluyla katıldı. Davanın kilit isimlerinden tutuksuz yargılanan Osman Yıldırım da duruşmada yer aldı. Yıldırım, Ergenekon kumpas davasında gizli tanıklık yapmış, Danıştay saldırısıyla Ergenekon olayı birleştirilmişti.

Ancak Yargıtay "Ergenekon diye bir terör örgütü yoktur" kararı verince Danıştay dosyası Ergenekon'dan ayrılmıştı. Ayrılma sonrası görülen ikinci davada ise savcı ve mahkeme heyeti tekrar Danıştay saldırısı dosyasının Ergenekon ile birleştirilmesini talep etti. Birleştirme talebi "Anayasayı ihlal" ve "silahlı terör örgütü" suçlamaları gerekçesiyle yapıldı.

Ankara 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesinin birleştirme talebi Ergenekon davasına bakan İstanbul 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce reddedildi. Ortaya çıkan uyuşmasızlık nedeniyle dosya Yargıtay 5'inci Ağır Ceza Mahkemesine intikal etti. Yargıtay, dosyaya kimin bakacağına karar verecek. Bu karar henüz verilmediği için de Danıştay davasına bakan Mahkeme heyeti 6 Nisan'daki duruşmayı 6 Temmuz'a erteledi. Tutuklu Alpaslan Aslan'ın da tutukluluğunun devam etmesine ilişkin karar verdi.

Bu arada duruşma salonunda da dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Osman Yıldırım, mağdur olduğu iddiasıyla hakkındaki adli kontrol ve yurt dışı yasağının kaldırılmasını istedi. Ancak mahkeme heyeti bu talebi reddetti.

Davayı takip eden Vatan Partisi yöneticileri duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yaptı.

HABER: GÜRKAN DEMİR

KAMERA: SABRİ KARA

ulusal.com.tr

Taksim İlkyardım Hastanesinde çıkan büyük yangında korkulan olmadı Gündem CHP'li Tezcan: İktidar OHAL bağımlısı haline geldi Gündem Aydos Ormanlarındaki yangın güçlükle söndürüldü! İlk açıklama Gündem Emniyet Genel Müdürlüğünde intihar şoku! Gündem