ÖSYM, son 10 yılın sınavlarını incelemeye aldı

ÖSYM, son yılda yapılan tüm sınavları mercek altına aldı. Bunun için Sınav Sonuçları İzleme ve Değerlendirme birimini kuran ÖSYM, sınavlardaki olağandışı durumları tespit edecek

Abone ol

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi son 10 yılda yapılan sınavlardaki şaibeleri ortaya çıkarmak için harekete geçti.

Yapılan çalışmayı da ÖSYM Başkanı Profesör Doktor Mahmut Özer duyurdu.

Ayrıntılı inceleme için Sınav Sonuçlarını İzleme ve Değerlendirme Birimini kurduklarını söyleyen Özer, "Birim, her sınavın olağan dışılık analizini gerçekleştirecek ve biyometrik analiz yaparak bir adayın yerine başka birinin sınava girip girmediğini tespit edebilecek" dedi.

Kurulan birimin çalışamalara başladığını belirten Özer, ilk olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturmalara konu sınavları analiz etmeye başladıklarını aktardı.

Yapılan analizlerin kasım ayı sonunda tamamlanacağını kaydeden ÖSYM Başkanı, "Sonra soruşturma olup olmadığına bakmaksızın son 10 yılın tüm sınavlarının olağan dışılık raporlarını hazırlayacağız. Olağan dışı bir durum tespit edilmesi durumunda suç duyurularında bulunacağız." ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar başkasının yerine sınava giren 34 joker aday belirlediklerini ifade eden Mahmut Özer, 43 adayın sınav sonuçlarını iptal ettiklerini ve toplam 77 kişi ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

ulusal.com.tr

Türkiye'deki aile hekimleri obezitedeki kötü tabloyu gözler önüne serdi Sağlık Üroonkoloji Derneği 13. Kongresini Antalya'da gerçekleştirdi Sağlık Sınav 2 oturumda yapılacak! 120 soru sorulacak, 135 dakika olacak Sağlık Üniversiteye girişte sınav tarihleri belli oldu Sağlık