Kararın Yargıtay'ca onanması durumunda tazminat F tipi hakimlerden tahsil edilecek

Balyoz kumpasında hedef alındı ve 3. 5 yıl tutuklu kaldı. Haklılığı yeniden yapılan yargılamalarla ispatlandı. Kumpas sürecinde Emekli edilen Korgeneral Ayhan Taş şimdi 1 milyon 250 bin lira tazminat alacak. Kumpas tazminatları arasında şimdiye kadarki en yüksek rakam olan bu tutar F tipi hakimlerden tahsil edilecek.

Abone ol

Balyoz kumpasında 3.5 yıl tutuklu kalan emekli Korgeneral Ayhan Taş 1 milyon 250 bin lira tazminat kazandı. Rakam Balyoz mağdurlarının bugüne kadar kazandığı en yüksek tutar oldu.

Ankara 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi Balyoz kumpası mağdurlarından Korgeneral Ayhan Taş'a 1 milyon 250 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Eski 6. Kolordu Komutanı olan emekli Korgeneral Ayhan Taş, 11 Şubat 2011'de yapılan gözaltı dalgası ile tutuklandı. Yaklaşık 3,5 yıl cezaevinde kalan Korgeneral Taş, bu süreçte emekli edildi.

Özel görevli Balyoz hakimlerinin 18 yıl hapis cezası verdiği Korgeneral Taş, silah arkadaşlarıyla birlikte yeniden yargılamada beraat etti. Taş, karar kesinleşince de tazminat davası açtı ve davayı kazandı.

Mevzuata göre Yargıtay'ın kararı onaması durumunda Korgeneral Taş'a ödenecek tazminat, tutuklama ve cezalandırma kararlarına imza atan F tipi hakimlerden tahsil edilecek.

ulusalkanal.com.tr

Suriye'ye savaş ilan ettiler Gündem Peşmerge, NATO'dan yardım istedi Gündem Kredide yeni dönem başladı Gündem MHP'de istifalar sürüyor Gündem