"Türk-Rus yakınlaşması ilişkilerimize zarar vermez"

Tarihi öneme sahip St. Petersburg Zirvesi'ne Amerika'dan ilk yorum geldi. Amerika Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Rusya arasındaki görüşmelerinin Washington ile Ankara arasındaki bağı zayıflatmayacağını söyledi. Bakanlık ayrıca Türkiye'de yükselen Amerikan karşıtlığından kaygı duyduklarını açıkladı.

Abone ol

Amerika'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı zirveye ilişkin ilk açıklama yapıldı. Günlük basın toplantısında Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau , St. Petersburg Zirvesi ile ilgili sorulara yanıt verdi.

Trudeau, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmenin Washington ile Ankara arasındaki bağı zayıflatmayacağını söyledi.

Basın toplantısı sırasında Trudeau'a "Türkiye'de Amerikan karşıtı bir hava oluştuğu ve bundan Washington yönetiminin rahatsız olup olmadığı" sorusu yöneltildi.

Sözcü Trudeau, bu konuda kaygılandıklarını ve Türkiye'deki tüm tarafların sorumlu davranması gerektiğini belirtti. Ayrıca Trudeau, Türkiye ile ilişkilerinin güçlü olduğunu ve Amerika'nın Türk hükümetinin yanında olduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Hrant Dink cinayeti azmettiricisi Erhan Tuncel konuştu Gündem 5 bilişim uzmanı TRT ve Digitürk'ün yayınını kesmekle görevliydi Gündem Cumhurbaşkanlığı'ndan NATO açıklaması Gündem E-5'i kilitleyen kaza Gündem