Karabağlar’da kentsel dönüşüme karşı mücadele devam ediyor

İzmir Karabağlar’da kentsel dönüşüme karşı mücadele devam ediyor. Bölge, Bakanlar kurulu kararıyla riskli alan ilan edilmişti. Bu kararın iptali için İzmir Bölge İdare Mahkemesine dava açıldı. Ancak dava sonuçlanmadan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planlarını iptal etti. Yurttaşlar şimdi göç tehdidiyle karşı karşıya...

Abone ol

İzmir’in en büyük ilçelerinden olan Karabağlar’da dönüşüm mağdurlarının açtığı dava sonuçlanmadan imar planları iptal edildi.

Bölge 2012 yılında Bakanlar kurulu kararıyla riskli alan ilan edilmişti. Bu kararın iptali için İzmir Bölge İdare Mahkemesine dava açıldı.

Dava sürerken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planlarını iptal etti.

Göç tehdidiyle karşı karşıya kaldıklarını söyleyen kentsel dönüşüm derneklerinin temsilcileri Anayasal haklarının zorla ellerinden alındığını söylüyor.

540 hektarlık alanda bulunan ve yaklaşık 60 bin kişinin yaşadığı ilçede 17 bini aşkın konut bulunuyor.

Kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm olduğunu düşünen yurttaşlar bireysel değil dernek çatıları altında toplanarak mücadeleyi sürdürüyor.

Haber: Belma Yücel

Kamera: Akın Kara

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da su borusu patladı Yurt Kara kış yüzünü gösterdi Yurt Mardin Valiliği açıkladı: 15 terörist öldürüldü Yurt Kasım ayında çilek hasadı Yurt