Biden neden geldi?

Amerika'nın iki numarası Joe Biden, Türkiye-Amerika ilişkilerini toparlamak için geldi. Hem Amerika Dışişleri'ne hem de Pentagon'a strateji üreten Stephen Larrabee, Joe Biden'ın Washington -Ankara ilişkisinin geleceğini düzenlemeyi hedeflediğini söyledi.

Abone ol

Amerika Başkan Yardımcısı Joe Biden, Washington-Ankara ilişkilerinini gergin olduğu bir dönemde geldi Türkiye'ye. Hem Türkiye'de hem de Amerika'da ziyaretin hedefleri tartışıldı. En net açıklamada yine bir Amerikalı'dan geldi. Washington’un Avrasya, Avrupa, Rusya ve Türkiye konusundaki en kıdemli akıl hocalası CFR üyesi ve Rand Corporation Avrupa Güvenliği Masası Şefi Stephaen Larrebee aydınlık'a konuştu. "Joe Biden ilişkileri toparlamak için geldi" dedi.

Rand Corporation Avrupa Güvenliği Masası Şefi Stephaen Larrebee, "Öncelikle karşılıklı konuşmayı, Türkiye ile ABD’nin müttefik olduğunu hatırlatmayı, iki ülkenin ortak çıkarlarını masaya yatırmayı, öncelikler meselesinde ise aynı noktada buluşmayı hedefliyor." dedi.

Larrabee, Amerika Genelkurmay Başkanı Dempsey'in Türkiye ziyareti'nin amacının da aynı olduğunu belirtti.

Bölgede Amerika'nın ana müttefikinin Kürtler olduğunu vurgulayan Rand Corporation Avrupa Güvenliği Masası Şefi Larrebee, AKP'nin PKK ile yürüttüğü müzakerelerin bozulduğunu ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Taliban'a operasyon Dünya Bu halde 4 yıl yaşadı! Dünya Venedik bunu konuşuyor Dünya Esad'dan önemli açıklama: Bölge yol ayrımında Dünya