Erdoğan, Beyaz Saray'dayken PKK, YPG ve HDP flamaları açıldı

Erdoğan-Trump görüşmesi sırasında PKK'lılar, Beyaz Saray önünde PKK, YPG ve Öcalan lehine sloganlarla eylem yaptı. Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı önünde de gerginlik yaşandı. ABD Polisi PKK yandaşlarına müdahale etmeyince devreye Cumhurbaşkanlığı korumaları girdi.

Abone ol

Beyaz Saray'da görüşme, dışarıda ise gösteri vardı.

Erdoğan ile Trump arasındaki görüşme devam ederken Beyaz Saray önünde toplanan bir grup PKK, PYD, HDP yandaşı, terör örgütü lehine sloganlar atarak görüşmeyi protesto etti.

Terör örgütü destekçileri ellerinde terör örgütü elebaşı Öcalan posterleri ve sözde flamaları ile gösteri düzenledi.

Erdoğan’ı desteklemek için Beyaz Saray önünde toplanan vatandaşlar, terör örgütü yandaşlarına tepki gösterdi. Amerikan polisinin Türk vatandaşlarına sert tavrı dikkat çekti.

Terör örgütü yandaşlarının protestosuna izin veren ABD polisi, Türk vatandaşlarını ise parktan çıkarttı. Örgüt yandaşları güvenlik önlemleri altında gösterilerini sürdürdü.

Olaylar Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği konutu önünde de devam etti. Ellerinde "Demirtaş'a özgürlük" pankartı taşıyan terör örgütü yandaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuta girişi sırasında Türkiye ve Erdoğan aleyhine sloganlar atmaya başladı.

Türk vatandaşları ile terör örgütü yandaşları arasındaki sözlü tartışma kavgaya dönüştü. ABD polisinin yeterli güvenlik önlemlerini almadığı kavgada bir Türk vatandaşı başından yaralanınca tansiyon yükseldi.

ABD polisinin seyrettiği kavgaya Cumhurbaşkanlığı korumaları müdahale etti.

Terör örgütü yandaşları, korumalar devreye girince kaçarak dağıldı. Bu sırada ABD polisi, Türk polisine coplarla müdahale etti. Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ABD polisine tepki gösterdi. Olay sonrası Büyükelçilik Resmi Konutunun bulunduğu meydana giriş çıkışlar kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da olay sırasında aracını durdurarak yaşananları izledi. Erdoğan olaylar yatıştıktan sonra konut önünde toplanan Türk vatandaşları ile bir araya geldi.

ulusalkanal.com.tr

Ortaköy katliamı iddianamesi kabul edildi Gündem 16 ilde Bylock operasyonu: Çok sayıda gözaltı var Gündem PKK'ya Kato'da ağır darbe Gündem Atalay Demirci hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi Gündem