Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Tehlikeli oyunu haddini aşarak oynayan Macron'dur"

Libya hükümeti, ABD’li yetkililerle görüşerek, mayınların temizlenmesi gündemi ele alındı. Fransa ve Türkiye hattında ise gerginlik devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macron’un haddi aşarak "tehlikeli oyun oynadığını" söyledi.

Abone ol

Libya’da operasyonlarla birlikte, diplomatik çalışmalar da devam ediyor. Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, ABD'li yetkililerle iki ülke arasındaki güvenlik iş birliği konusunu görüştü.

Görüşmede Hafter'e bağlı milislerin tuzakladığı mayınların temizlenmesi konusu ele alındı.

Türkiye ve Fransa arasındaki kriz ise derinleşiyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye’nin Libya’daki faaliyetleri için “tehlikeli oyun” yorumuna Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tepki gösterdi. Çavuşoğlu, Fransa’nın Libya’daki mevcudiyetinin endişe verici oluğunu söyledi. “Tehlikeli oyunu haddini aşarak oynayan Macron'dur" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğu, Türkiye sayesinde dengenin sağlandığını söyledi. Bu durumdan Fransa ve Birleşik Arap Emirliklerinin rahatsız olduğunu ekledi. Libya'nın yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Fransız Dışişleri Bakanı da Türkiye’yi hedef aldı. Jean-Yves Le Drian, Avrupa Birliği ile Türkiye'nin ilişkileri hakkında "tabusuz ve naif olmayan önemli bir görüşmenin" yapılması gerektiğini açıkladı. Türkiye'nin Libya'daki rolünden endişe duyduğunu söyledi.

ulusal.com.tr

81 il valiliğine "virüs" uyarısı Gündem Haftanin'de 5 PKK'lı etkisiz hale getirildi Gündem Ege Denizi'nde mülteci dramı Gündem Muazzez İlmiye Çığ Haftası ilan edildi Gündem