Takipten haberleri vardı

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in, Emniyet'in fiziki takibini fark ettiği ve önlem aldırdığı öne sürüldü. Fiziki takip korkusunun telefon görüşmelerine de yansıdığı ileri sürüldü. İddiaya göre, Bakan Güler talimat verdi, Emniyet İstihbarat'a ait bir araç takibe karşı önlem amacıyla evinin önünde bekledi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in, rüşvet operasyonunda polisin teknik takibinden şüphelendiği ve önlem aldırdığı iddia edildi. Soruşturma dosyasında yer aldığı iddia edilen dinleme tutanaklarına göre, Barış Güler ile Rıza Sarraf izlendiklerini fark etti.

8 Ekim 2013 tarihinde yapıldığı iddia edilen rüşvet tesliminde, Güler ve Sarraf'ın polis takibinden haberdar olduğu öne sürüldü.

Barış Güler: Sivil gibi geldi... Çünkü orada çakmakımsı bir şeyle fotoğraf filan. Sağ solun fotoğrafını çekiyorlar. Tedirginlik oldu yani, hani niye onlar orada duruyorlar?

Rıza Sarraf: Öyle olduysa nasıl bir birim olur ki bizim haberimiz olmaz?

(...)

Barış Güler: Anladım tamam ben gereken önlemleri alacağım.

Görüşmenin ardından Bakan Güler'in talimatıyla, Beykoz'daki evin önünde Emniyet İstihbarat'a ait bir aracın nöbet tutmaya başladığı belirtildi. Bu olayın dosyaya da yansıdığı iddia edildi.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın sözlerine yanıt Gündem Winterthur savcılarına verdiğim ifade Gündem Ankara Emniyeti'nde deprem sürüyor Gündem 'Savunmaya yatırım yapılmalı' Gündem