F tipi operasyonunda 17 kişi tutuklandı

İzmir Askeri Casusluk kumpasında görev alan F tipi polis ve bürokratlara yönelik operasyonda 17 tutuklama kararı çıktı. Mahkeme14 şüpheli için de adli kontrol uıygulanmasına karar verdi. Eski İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Birkay da tutuklanan isimler arasında.

Abone ol

17 F tipi polis ve bürokrat İzmir Askeri Casusluk kumpasında rol almaktan tutuklandı.

310'u muvazzaf subay 357 kişinin hedef alındığı İzmir Askeri Casusluk kumpasında görev alan F tipi polis ve bürokratlara yönelik operasyonda karar çıktı. İzmir 2'inci Sulh Ceza Hakimliği 36 şüpheliden 17'sinin tutuklanmasına hükmetti. 14 şüpheli için adli kontrol uygulamasına karar verildi, 19 kişi de serbest bırakıldı.

Eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Birkay ve emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik ile mülkiye müfettişleri Ferda İleri ve Ahmet Kaya'nın da aralarında olduğu 17 şüpheli cezaevine gönderildi.

Ulusal Kanal'ın ulaştığı bilgilere göre şüphelilerin F tipi örgüt içindeki konumlarıyla ilgili önemli deliller elde edildi. Mehmet Ali Şevik, Emin Göktaş, Serkan Çiftçi, Yaser Özoğlu ve Taner Aydın'ın F tipi örgüt yöneticisi olduğu belirtildi.

Ulusal Kanal'ın ulaştığı bilgilere göre Gökay Ersel Gülek'in Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin tüm yapılanmasından sorumlu abisi olduğu belirlendi. Savclık; Gülek'in bilişimden sorumlu olduğunu ve F tipi örgütün Kıbrıs'ta düzenlediği kampa katıldığını tespit etti. Gülek'in örgüt içi haberleşmeyi başkalarına adına alınan telefon hatları üzerinden sağladığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı Müfettişlerinin hazırladığı inceleme raporunun ayrıntılarında da çarpıcı bilgiler yer aldı. Müfettişler F tipi örgütün askeri okullara özel önem verdiğini vurguladı. Cemaat mensuplarına "bin tane tıp ya da bin mühendislik öğrencisinin bir askeri lise öğrencisi kadar değeri yok" şeklinde propaganda yapıldığı belirtildi.

Müfettiş raporunda askeri okullara yerleşen F tipi kadroların "kendilerini gizlemek için gerektiğinde içki içme ve Fethullah Gülen'e küfür etmek" gibi gibi önlemler aldığı ifade edildi.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

Genç model yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu Yurt Silahlı saldırıya 3 gözaltı Yurt Marmaris'te kasım ayında deniz keyfi Yurt Hakkari’de yoğun hava hareketliliği Yurt