MİT'e Amerikan modeli

AKP hükümeti, Milli İstihbarat Teşkilatı'na Amerikan modeli getirme çalışmasında önemli bir adım daha attı. MİT Yasası'nın değiştirilmesinin ardından, teşkilata bağlı 6 başkanlık için yeni logolar hazırlandı. Ayrı logolarla temsil edilen başkanlıkların, Amerika'da olduğu gibi ayrı kurum haline getirilmesi planlanıyor.

Abone ol

Milli İstihbarat Teşkilatı, kurum yasasının değiştirilmesinin ardından hazırlanan logolarla gündeme geldi.

AKP hükümetinin MİT'e Amerikan modelini getirme çalışması kapsamında teşkilata bağlı 6 başkanlık için ayrı logolar hazırlandı. Logoların yenilenmesinin yanı sıra başkanlıklarda yeniden yapılandırma çalışması da yürütülüyor.

Bu kapsamda, Stratejik İstihbarat Başkanlığı’nın ismi “Stratejik Analiz Başkanlığı” olarak değiştirildi.

Stratejik Analiz, İstihbarata Karşı Koyma, Dış Operasyonlar, Güvenlik İstihbaratı, Elektronik ve Teknik İstihbarat ve Sinyal İstihbaratı Başkanlıkları için logolar tasarlandı.

Bu adımın MİT'e Amerikan modeli getirme çalışmasında önemli bir adım olduğu belirtiliyor. Habertürk'ün haberine göre, yeni logolarla faaliyet gösteren başkanlıkların bir süre sonra MİT'ten bağımsız kurumlara dönüştürülmesi planlanıyor.

2009 ve 2012 yıllarında iki kez teşkilat şeması değiştirilen MİT'in, uzun adı Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı olan CIA'ya benzetilmesi planlanıyor.

MİT Yasası'nda bu yıl yapılan değişiklikle, teşkilata, adam öldürme ve operasyon yapmaya kadar uzanan geniş yetkiler verilmişti. Değişiklik ile MİT'in terör örgütleriyle görüşmesinin önü açılmış ve çeşitli bölgelerdeki silahlı paramiliter gruplarla irtibat kurmasına yasal zemin sağlanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

ABD'de Suriye itirafı Gündem Tunceli'yi sildiler Gündem Atatürk portresini ve Gençliğe Hitabe'yi çöpe attılar! Gündem Somalı madenciler çizmeleri yüzünden Meclis'e alınmadı Gündem