Betternet uygulaması nedir?

Adil Öksüz ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan K.G.’den Bylock benzeri Betternet adlı bir uygulamaya rastlandı. Betternet programı sinyal vermiyor. Yer tespiti yapılamadığı için bu programın tercih edildiği değerlendiriliyor

Abone ol

FETÖ’cülerin haberleşme ağları bitmek bilmiyor. Bylock, Eagle, Talk ve Kakao'dan sonra şimdi de Betternet çıktı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile polisin düzenlediği operasyonda, FETÖ adına uzun yıllar çalışan ve firari imam Adil Öksüz ile irtibatlı K.G yakalandı.

FETÖ’cülerin toplantı yaptığı eve baskın yapan polisten telefonunu saklamaya çalışan K.G, telefonunun şifresini bilmediğini iddia etti.

K.G.’nin cep telefonunda yapılan incelemede ByLock benzeri ‘Betternet’ uygulamasına rastlandı.

Şüphelilerin VPN kullanarak “Betternet”e bağlandıkları, “uçak modu”na alınan ve içinde GSM hattı olmayan telefonlarla bu program üzerinden haberleştikleri belirlendi.

“Betternet” ile mesajlaşılarak, ses bağlantısı yapıldığı saptandı. Örgütün, sinyal vermediği için bu sistemi kullandığı ifade edildi.

FETÖ’cülerin saklandığı evde yapılan aramada ayrıca, kriptolu notlar, çok sayıda örgüte ait yasaklı kitap ve kitapların içine saklanmış 12 bin TL, 8 bin dolar ve 4 bin Euro ele geçirildi.

Betternet nasıl kullanılıyor?

Hürriyet'in haberine göre, Betternet'i kullanmak isteyen örgüt üyeleri, VPN kullanarak uygulamaya bağlanıyor; ardından uçak moduna alınan ve GSM hattı dahi bulunmayan telefonlarıyla Betternet uygulamasını kullanarak diğer örgüt üyeleriyle görüşebiliyorlar.

Betternet ile sesli görüşme de yapıyorlar!

Betternet ile sadece yazışmakla kalmayan örgüt üyeleri diğer yandan ses bağlantısı da kurabiliyor. Bu ses verileri kolay kolay polis tarafından yakalanamadığından örgüt üyeleri uzun süre Betternet uygulamasını kullanmayı tercih etti. Örgütün, yer tespitine olanak sağlayan sinyal vermediği için bu sistemi kullandığı ifade edildi. Şüphelilerin örgüt evlerinde seyyar wi-fi ile projeksiyon cihazı da ele geçirildi.

Betternet'i kim geliştirdi?

Geliştirilme amacının örgütle bir ilgisi yok. Betternet yeni yeni keşfedilen bir uygulama ve Android ile birlikte iOS cihazlara kurulumu yapılabiliyor.

Betternet kayıtları bulundu mu?

Betternet'e dair örgüt kayıtlarıyla ilgili araştırmalar halen sürüyor; uygulama üzerinden sesli görüşme de yapılabiliyor olması, polisin işini güçleştiren bir etken.

Betternet ne zamandır kullanılıyor?

Betternet diğer VPN servisleri gibi uzun süredir kullanılan bir uygulama. Dünya çapında kullanıcısı bulunan Betternet, kullanıcıların dünyanın herhangi bir yerinden sunucuya bağlanarak gizlice internette sörf etmesini sağlıyor.

ulusalkanal.com.tr

Şanlıurfalı vatandaş sinyal kesici ayakkabı tasarladı Bilim ve Teknoloji Google kararını açıkladı: Resmen bedava oluyor! Bilim ve Teknoloji WhatsApp ile ilgili flaş iddia Bilim ve Teknoloji YouTube'a çok kötü haber: Bir bir terk ediliyor! Bilim ve Teknoloji