Çin ve Türkiye arasında önemli adım

Çin ve Türkiye arasında kültürel birlikteliği sağlamak için önemli bir adım atıldı. "Türk ve Çin Genç Dostluk Elçileri" projesi ile Çin'in kültürel dokusunu yakından tanımak için Çin'e giden 15 Türk öğrenci Türkiye'ye döndü. Türk Çin Dostluk Vakfı Proje sorumlusu Özgür Kahraman, " Biz hem Çin'in hem de Türkiye'nin birbirini kültürel olarak tanıması için büyük bir adım attık" dedi.

Abone ol

Türk Çin Dostluk Vakfı Çin'in kültürel yapısını yakından tanımaları için 15 Türk Gencini Çin'e götürdü. 7 gün süren ziyarette Çin'e giden gençler, Çince ve Çin kültürü hakkında bilgilendirildi.

"Türk ve Çin Genç Dostluk Elçileri" adı verilen proje, Çin Büyük Elçiliği ve Çin Yabancı Ülkeler Dostluk Derneği işbirliği ile yapıldı.

Türk Çin Dostluk Vakfı adına konuşan Proje sorumlusu Özgür Kahraman, kültürel birlikteliğin sağlanması hususuna dikkat çekti.

Projede görev alan Ankara Üniversitesi Sinoloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Sema Gökenç de projenin her yıl tekrar edeceğini söyledi.

Çin’e giden öğrenciler de ziyaretten oldukça memnun.

Haber: Aydın Gergin

Kamera: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

FETÖ'nün Perinçek düşmanlığı Gündem Kemalizm, bir taraftan da, kendini yeniden üretiyor Gündem Çipras Türkiye'ye geliyor Gündem F tipi örgüt soruşturmasına dahil edilen TUSKON'da kopuş hızlandı Gündem