İncirlik Üssü'nün kapıları ilk kez açıldı

İncilik Üssü'nün kapıları ilk kez açıldı. Hangarlarda 100 metre karelik Amerikan bayrağı önünde silahlı pradatörler sergilendi. Suriye krizinden önce savaş uçaklarının ikmal yeri olarak kullanılan üs, bugünlerde asker harekat planlamaları için kullanılıyor. Üste, ABD, Katar, Almanya ve Türkiye'ye ait savaş uçakları bulunuyor. İspanya'nın ise İncirlik'te patriot bataryaları yer alıyor.

Abone ol

Suriye krizinin tırmanmasıyla Adana'daki İncirlik Üssü de hareketlendi. Daha önce askeri uçakların konuşlanmadığı sadece ikmal yaptığı İncirlik Üssü şimdi, planlama merkezi haline getirildi.

İncilik Üssü'nün kapıları da ilk kez gazetecilere açıldı. Gazeteciler, ABD'nin savaş uçaklarının bulunduğu hangara alındı.

Hangardaki pradetörün arkasına asılan 100 metre karelik Amerikan baydağı da dikkat çekti.

İncirlik Üssü'nde Türkiye'nin yanı sıra ABD, Katar ve Almanya'nın da uçakları ve askerleri bulunuyor. Üste İspanya'nın de patriot bataryaları konuşlu.

ABD'nin İncirlik Üssü'nde 6 adet F-15E, 6 Adet F-16C ve 12 adet A10 tipi savaş uçağı bulunuyor. 300 kişilik ABD askeri personelin yanı sıra 2 kargo uçağı ve 2 Adet silahlı İnsansız Hava Aracı da üste yer alıyor.

ABD HAVA KUVVETLERİ

6 adet F-15E

6 Adet F-16C

12 Adet A 10

2 Adet silahlı İHA

2 kargo uçağı

300 ABD askeri

Almanya üsse 2 adet Tornado tipi keşif uçağı konuşlandırdı. 2 uçağın da Ocak ayında gönderilmesi bekleniyor. Almanya İncirlik'teki uçak sayısını toplamda 6'ya çıkarmayı hedefliyor. Bunun yanında 2 adet Airbus A400 M tipi askeri nakliye uçak, 40 kişilik Alman askeri personeli de üste yer alıyor.

ALMAN HAVA KUVVETLERİ

2 Tornado keşif uçağı

2 Airbus A400 M nakliye uçağı

40 kişilik askeri personel

Katar'ın savaş uçakları da İncirlik'te. Katar Emirliği Hava Kuvvetleri'ne ait 4 Mirage F-1 savaş uçağı ile C-17 Globemaster nakliye uçağı İncirlik Üssü'nde konuşlu.

İspanya'nın da İncirlik'te patriot bataryaları ile askeri ekibi yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr

Patriotlar bir yıl daha Türkiye'de kalacak Gündem Kılıçdaroğlu: Asker gönderdik, tankları gönderdik şimdi de... Gündem Hrant Dink cinayeti davasında önemli gelişme Gündem "Devlet Sırrı Yasa Taslağı"nın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı Gündem