Topraksız çilek yetiştirdi

Bursalı çiftçi Halil İbrahim Gümüş toprak olmadan organik çilek üretti. Hindistan cevizi kabuklarından yapılan özel bir karışımın içinde yetiştirilen çilekler normalden daha erken hasat ediliyor.

Abone ol

Topraksız organik çilek yetiştirdi. Normal süreden daha kısa zamanda hasat edilen topraksız çilek büyük rağbet görüyor.

Hiç toprak ve fenni gübre kullanmada ürettiği çileklerin hasadına başlayan Bursalı çiftçi Halil İbrahim Gümüş, yetiştirdiği topraksız çileklerle Bursa’da bir ilki gerçekleştirdi.

Kestel ilçesinin Dudaklı köyünde gençlik hayali olan topraksız çilek üretimine başlayan Gümüş, çilekleri Hindistan cevizi kabuklarından yapılan özel bir karışımın içinde üretiyor.

Serada yetiştirdiği topraksız çilekleri normal zamandan daha erken hasat eden Gümüş, ürünlerini iki katı fiyatına pazarlıyor. Yaptığı topraksız üretimle verimi de arttıran üretici, bin 300 metrekare alandan 16 ton çilek elde ediyor. Bu büyüklükte topraktan ancak 5 ton çilek elde edilebiliyor.

Siparişlerin ancak yarısını karşılayabilen Gümüş, topraksız çilek üretimini daha da geliştirmeyi hedefliyor.

ulusalkanal.com.tr

Rusya ile yaşanan uçak krizin etkileri sürüyor. Sezonluk otel işçileri işsiz kaldı Yurt Rusya ile yaşanan uçak krizin etkileri sürüyor. Sezonluk otel işçileri işsiz kaldı Yurt Okan Arikan'ın ölümüne neden olan Orkun Efe Bardakçı tutuklandı Yurt Mersin'in Erdemli ilçesinde domatesin kilosu 50 kuruşa kadar düştü Yurt