Depremzedelere yardım yağıyor

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından Türk halkı büyük bir dayanışma örneği sergiliyor. Yurdun dört bir yanından Elazığ'a doğru yola çıkan yardım tırları, halkın bağışladığı tonlarca yardımı depremzedelere taşıyor. Kuru erzaktan kömüre, meyve sebzeden battaniyeye, giysiden bebek bezine kadar, Türk milleti akla gelebilecek her türlü ihtiyaç malzemesini depremzedelere gönderiyor.

Abone ol

Elazığ'da yaşanan depremin ardından Türk halkı depremzedelere yardım için tek yürek oldu. Yurdun dört bir yanında yardım kampanyaları açıldı. Tırlar dolusu yardım malzemesi deprem bölgesine ulaştırıldı ve yeni yardımlar da tırlarla bölgeye gönderilmeye devam ediyor. Aydın'da üreticilerin ve meslek odalarının bağışlarını taşıyan yardım kamyonu, depremden etkilenen Elazığ ve Malatya'ya törenle uğurlandı. Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, başlattıkları kampanyaya destek veren tüm odalara teşekkür etti.

Manisa'da ise bir maden firmasının bağışladığı 100 ton kömürü taşıyan tırlar konvoy halinde yola koyuldu.

Başkent Ankara da depremzedeler için seferber oldu. İl genelinde toplanan yardımları taşıyan 15 tırdan oluşan konvoy Elazığ ve Malatya'ya doğru yola çıktı.

Ankara'nın ilçeleri de kampanyaya destek verdi. Gölbaşı, Bâlâ ve Çubuk ilçelerinde toplanan yardımları taşıyan tırlar Ankara'dan gönderilen konvoya katıldı.

Adana ve Mersin de yardım yarışına katıldı. Adana Kabzımallar Esnaf Odası öncülüğünde iki tıra yüklenen yaklaşık 70 ton sebze ve meyve, Türk Kızılayı koordinesinde Elazığ'a gönderildi.

Kastamonu, Sinop, Çorum ve Çankırı'da toplanan yardımların bir kısmı da yola çıktı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden gönderilen yardımlar Elazığ'a ulaştı.

Muş'tan ve Malazgirt ilçesinden toplanan yardımlar da deprem bölgesine gönderildi.

Türk halkı, akla gelebilecek her türlü ihtiyaç malzemesini bölgeye ulaştırıyor. Gönderilen malzemeler arasında kuru bakliyat, meyve sebze ve bebek maması gibi yiyecek malzemeleri, battaniye, ısıtıcı, yatak, giysi ve kömür, içme suyu ve hijyen ve temizlik malzemeleri de yer alıyor.

ulusal.com.tr

ADD Çankaya'da seçimler iptal Gündem Lavrov: Muhaliflerin teröristlerden ayrılması için anlaştık Gündem İşçiler Çankaya Belediyesi'ni bastı Gündem Kılıçdaroğlu Kavala’ya sahip çıktı Gündem