Mağdur avukatlarına zam yapılacak

FETÖ davalarına bakan mağdur ve müşteki avukatlarının ücretlerine zam geliyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatının ardından harekete geçen Aile Bakanlığı, avukatlara ödenen 800 liralık ücretin artırılması için mevzuat değişikliğine gidiyor. Bakanlık, davanın durumuna ve taraf sayısına göre artış yapacak

Abone ol

Fethullahçı Terör Örgütüne ilişkin açılan davalarda mağdur ve müştekilerin avukatlığını yapanların ücreti artıyor.

Ücret artışı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı mevzuat değişikliğine gidiyor.

Hürriyetin haberine göre Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerinin hukuki yardıma erişebilmeleri için mevzuat çalışması başlatılması istendi.

Talimatın ardından harekete geçen Aile Bakanlığının çalışmasına göre, avukatlara ödenen yaklaşık 800 lira olan Ceza Muhakemesi Kanunu ücreti davanın durumuna ve taraf sayısına göre değişecek.

Bakanlık, bu ücret artışının nereden karşılanacağına ilişkin de çözüm yolu arıyor. Habere göre, ödemelerde şehit yakınları ve gazi aileleri için SMS ile toplanan yardımların kullanılması gündemde. Bu kapsamda bütçe, usül ve esaslarının belirlenmesi için çalışma yapılıyor.

Bakanlık ilgili çalışmasını bu hafta içerisinde Başbakanlığa sunacak. Yıldırım’ın onayının ardından da mevzuat son halini alacak.

ulusal.com.tr

Bingöl Genç'te deprem oldu (Son depremler) Gündem Melih Gökçek istifa mı ediyor? Gündem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında konuştu Gündem Antalya merkezli FETÖ/PDY operasyonu: 44 gözaltı Gündem