Yeni Hal Yasası yolda

Tarladan hale, halden de marketlere ve manavlara giderken ürünlerin fiyatı 2'ye hatta 3'ye katlanıyor. Aradaki bu farkın ortadan kaldırılması için Yeni Hal Yasası gündeme geldi. Değişiklikle tüccarın aradan çıkması hedefleniyor.

Abone ol

Çiftçilerin bu sorunu çözüme kavuşturması planlanan Yeni Hal Yasası yolda.

Değişiklikle birlikte aracı sayısı azaltılacak. Her belde ve ilçede hal olmayacak, büyük haller oluşturulacak. Yani herkes kafasına göre ürüne bir fiyat koyamaycak. Fiyat bir yerden çıkacak.

İlk hedef tüccarları aradan çıkarmak. Çünkü meyve ve sebzeyi üreticiden daha ucuza alan tüccar firmalara daha yüksek maliyetten satıyor. Pazarda 25 kuruş olan biber markette 6 liraya satılıyor.

Bunun önüne geçilirse hem üretici hem tüketici kazanmış olacak.

Değişiklikle birlikte ürünler cinslerine göre de ayrılacak. 50 kuruşa üretilen domates ile 2 kuruşa üretilen domates cinsine farklı tutulacak. Etiket yapılarak farklı fiyattan satışa sunulacak.

Üreticiler, bunların yanı sıra çiftçinin desteklenmesini istiyor. Bu desteğin anahtarını ise kooperatiflerde görüyor.

ulusalkanal.com.tr

Şeref Malkoç: Sorunları getirin çözelim Gündem Süper Loto 16 Şubat çekiliş sonucu Gündem El Bab'ta IŞİD'in sesi kesildi Gündem Doğubayazıt'ta yarım tonu aşkın eroin yakalandı - Ağrı haberleri Gündem