Salih Müslim: Silahların devamı da gelecek

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, ABD'nin kendilerine 50 ton silah gönderdiğini açıkladı. ABD'nin "Suriyeli Arap gruplara" gönderdiğini öne sürdüğü silahlarla ilgili konuşan Müslim, "bize ve müttefik olduğumuz gruplara 50 ton silah gönderildi, devamı da gelecek" dedi.

Abone ol

ABD Suriye'ye havadan atılan silah ve mühimmatların "Suriyeli Arap gruplara" gönderildiğini öne sürdü, PKK'nın Suriye kolu PYD ise "silahlar bize verildi" dedi.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, silah yardımlarıyla ilgili ABD'den farklı bir açıklama yaptı.

ABD'nin kendilerine silah gönderdiğini doğrulayan Müslim, yardımın devam edeceğini belirtti. PKK'nın yayın organı ANF'ye konuşan Müslim, "Bize ve müttefik olduğumuz gruplara 50 ton silah gönderildi. Bu daha başlangıç, silahların devamı da gelecek" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "O silahlar Türkiye'ye sokulursa, PYD'yi yok ederiz" sözlerine yanıt veren Salih Müslim, "Kimseye saldırmıyoruz ancak bize saldıranlara karşı da kendimizi savunuruz" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Lavrov: Rusya, Bağdat'ın onayını alarak Barzani yönetimine silah verdi Dünya Suriye ordusu teröre karşı dört bir yandan taarruza geçti Dünya ABD'den PYD açıklaması Dünya İran Devrim Muhafızları doğruladı Dünya