"Abide-i Aşk Kuvay-i Milliye Kadınları" isimli tiyatro oyunu Ankaralı yurttaşlarla buluştu

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77’inci yılında "Abide-i Aşk Kuvay-i Milliye Kadınları" isimli tiyatro oyunu Ankara’da sahnelendi. Devlet Sanatçısı Dilek Türker’in başrolünde olduğu oyuna Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi. Oyunda Kara Fatma, Halide Edip, Zübeyde Hanım gibi Kuvay-i Milliye kadınları canlandırıldı.

Abone ol

Devlet Sanatçısı Dilek Türker’in başrol oynadığı ve yönettiği “Abide-i Aşk Kuvay-i Milliye Kadınları” isimli tiyatro oyunu Ankaralı yurttaşlarla buluştu.

Yurttaşların büyük ilgi gösterdiği oyun, Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77'nci yılı etkinlikleri kapsamında Türkiye Barolar Birliği’nde düzenlendi.

Nezihe Araz ve Ragıp Ertuğrul tarafından yazılan oyunda Kara Fatma, Halide Edip, Asker Saime, Zübeyde Hanım gibi Kuvay-i Milliye kadınları canlandırıldı. Oyunda ayrıca yönetmen Dilek Türker’in bir kadın olarak sahnede verdiği elli yıllık mücadelesi ele alındı.

Ulusal Kanal’a konuşan Türker Türkiye’de sanata ve sanatçıya değer verilmediğini belirtti.

Türker, 10 Kasım’ın yas değil mücadele günü olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr

"Zeytin Daima" sergisi buluşturdu! Kültür Sanat Antalya Piyano Festivali, 17 Kasım'da başlayacak Kültür Sanat Kitapseverler ile yazarlar kitap fuarında bir araya geldi Kültür Sanat Nâzım'ın kaleminden Ekim Devrimi Kültür Sanat