Eski CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz: PYD'ye 6 ay boyunca terör örgütü dedirtemedim

Eski CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Yılmaz, Kılıçdaroğlu'na "Ben PYD'ye 6 ay boyunca terör örgütü dedirtemedim." dedi.

Abone ol

Eski CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz katıldığı televizyon programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Kuvâ-yi Milliye" açıklamalarına tepki gösterdi. Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

- "Ben PYD'ye 6 ay boyunca terör örgütü dedirtemedim. Yav kardeşim demiyor adam işte."

- "Kuvâ-yi Milliye kelimesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kullanırken sinirleniyorum açıkçası çünkü benimde bildiğim şeyler var. Biz AB Büyükelçileriyle kahvaltı yapıyorduk. Alman Büyükelçisi Afrin operasyonuna işgal deyince Kılçdaroğlu'na bir tepki göster dedim."

- "Gazeteciler Alman Başbakanı Merkel'in sözlerini sordular ben Almanya kendi işine baksın bu bir işgal değil terörle mücadele diyince onlar tabi Alman Büyükelçisi bir iki gün sonra mektup yazmış, vay efendim nasıl olur da orada olan bir şeyi kamuoyu önünde açıklarsın. İdare edelim felan diyorlar. Senin vurman lazım dedim. Sonra birini gönderip Almanlardan özür dilemişler Kuvâ-yi Milliye geleneğinden gelen insanlar bunları konuşmayacaklar. Alman tabiki diyecek. Kılıçdaroğul o taplantıda hiçbir şey demedi. Beni kınadılar tepki gösterdiğim için. Şunu söylemek istiyorum. Bizler tarih önünde söylediğimiz her şeyden sorumluyuz."

Koronavirüs tablosu açıklandı: Bin 10 kişi iyileşti Gündem Yerli sahil güvenlik botları Mavi Vatan'a inecek Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli İstihbarat Teşkilatımız dünya ölçeğinde çalışmalara imza atıyor Gündem CHP'nin 37. Olağan Kurultayında gözler PM seçimlerinde Gündem