Ulusal Kanal’ın ortaya çıkardığı belge Balyoz davasında ana savunma delili oldu

Balyoz davasını çözecek kritik delil, gizlenen TÜBİTAK yazısı oldu. Bilimsel mütalaadaki “dijital belgelerin üst veri bilgileri manipülasyona açıktır, doğrudan gerçek kişilerle ilişkilendirilemez, delil olamaz” ifadeleri, bilirkişilere yöneltilen ilk soru oldu. Gizlenen TÜBİTAK yazısını Ulusal Kanal ortaya çıkarmıştı...

Abone ol

Ulusal Kanal’ın ortaya çıkardığı gizlenen TÜBİTAK yazısı, Balyoz davasında komutanların ana savunma belgesi oldu.

Dijital verilerin manipülasyona açık olduğu ve tek başına delil olamayacağına vurgulayan TÜBİTAK mütalaası, komutanların bilirkişiye yönelttiği ilk soru oldu.

186 komutan adına 50 avukatın imzasıyla yanıtlanması istenen sorularda, 29 Kasım 2010 tarihli TÜBİTAK yazısında davayı düşürecek nitelikteki ifadelerin doğruluğu soruldu.

GİZLENEN TÜBİTAK YAZISI

"Dijital belgelerin üst veri bilgilerinde geçen zaman ve kullanıcı bilgileri doğrudan gerçek kişiler ile ilişkilendirilemez. Bu bilgiler yanıltıcı olarak düzenlenebilecek niteliktedir."

Mahkemeye sunulan dilekçede özelliklee bu sorunun davanın sonucunu etkileyecek şekilde hayati önemde olduğu belirtildi.

9 Temmuz’da Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi’nin yayınlarıyla ortaya çıkan TÜBİTAK mütalaasının İstanbul Askeri Casusluk soruşturmasına gönderildiği ancak dönemin özel görevli savcının yazıyı gizlediği ortaya çıkmıştı.

Komutanlar bilirkişilere sorularını 5 grupta toplandı ve raporda 96 sorunun yanıtlanmasını istedi. Sorularda dijital verilerdeki sahteciliklere dikkat çekildi ve manipülasyonların tespit edilmesi istendi.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

YÖK Başkanı görevden alındı! Ama... Gündem 3. Havalimanı taşınıyor mu? Gündem Ak Saray Avrupa basınında Gündem ''Türkiye büyük bir bela'' Gündem