TBMM Başkanı Şentop'tan Fransa'ya gözaltı tepkisi

Fransa'da islam karşıtı söylemler ve Türklere yönelik ırkçı saldırılar devam ediyor. Nantes kentinde, Türklere ait bir dükkan ırkçı saldırıya uğradı. Başka bir olay da Hz. Muhammed'i hedef alan öğretmenlerine yanıt veren 3'ü Türk 4 çocuk gözaltına alındı. Gözaltılara tepki gösteren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, " yapılanlar devlet eliyle eşkiyalık" dedi.

Abone ol

Türk dükkanına ırkçı saldırı... Hz. Muhammed'e hakaret eden öğretmenine yanıt veren çocukların gözaltına alınması. Fransa'da İslam ve Türk karşıtı saldırılar devam ediyor.

Fransa'nın kuzey batısındaki Nantes kentinde, Türklere ait bir dükkan ırkçı saldırıya uğradı.

Saldırının hedefindeki Y.B yaşanılanları anlattı. Hasta kardeşinin geçen hafta kasap dükkanını bir haftalığına kapattığını söyleyen Y.B salı günü işten dönerken kardeşinin dükkanına yazılar yazıldığını fark ettiğini ifade etti.

Y.B, dükkana yazılan yazılar arasında, "Buradan defolun, evinize dönün", "Yaşasın domuz", Yaşasın Le Pen", "Erdoğan'a ölüm", "Fransa, Fransızlarındır", "Türklere ölüm" mesajlarının yer aldığını aktardı.

Nantes bölgesinde 7 yıldır yaşadıklarını belirten Y.B, ilk defa böyle bir olaya şahit olduklarını söyledi.

Fransa'daki İslam karşıtı bir başka olay da Hz. Muhammed'e hakaret eden öğretmenlerine yanıt veren 3'ü Türk 4 çocuğun gözaltına alınmasıydı.

Tepki çeken gözaltılarla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'tan açıklama geldi.

Çocukların gözaltına alınmasını eşkiyalık olarak nitelendiren Şentop, Türk ailelerine yapılan muamelenin hukuk sistemi kurallarının ihlali anlamına geldiğinini söyledi.

AB Suriye yaptırım listesini genişletti Gündem Unutulmaz bestekar Timur Selçuk son yolculuğuna uğurlandı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü Gündem FETÖ'cüler hesap veriyor Gündem